Haber
2013-04-26 07:38:53
İmza Kampanyamız, Başörtüsü Yasağının Kaldırılması İçin En Büyük Destektir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda sendika başkanları ve temsilcileri ile biraraya geldi.

Gündoğdu, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için gerçekleştirdikleri imza kampanyasının, başörtüsü yasağının kaldırılması için en büyük destek olduğunu söyledi.

Toplantıda gündeme dair pek çok konuya değinen Gündoğdu, “Gündemimizde çalışma hayatı var. Memur-Sen olarak 4/C’liler başta olmak üzere kalan sözleşmelilerin kadroya alınması talebimiz var. İstihdam biçimiyle çalışanların terbiye edilmelerini istemiyoruz. Üyelerimiz için kırmızı çizgimiz, iş güvenliği. Bir diğer konu ise, kalkınmada öncelikli yörelerde çalışanlara pozitif ayrımcılık yapılması. Bunun anlamı şu: Haymana’ya ve Hakkari’ye gitmek istemeyen memurlar var. Haymana’da geri kalmışlık, Hakkari’de can güvenliği; bunun sorumlusu memur değil, devlettir. İktidardan, bu yörelerde çalışmayı cazip hale getirmesini istiyoruz” dedi.

Yasakçı Zihniyet Sahibi Şapka Takıyor mu?

Kamuda kılık-kıyafet serbestliği adına 12 milyon 300 bin imza topladıklarını belirten Gündoğdu, şunları söyledi: “Bazı vali ve bürokratlar kendileri şapka kanununa uymamasına rağmen, bu yönetmeliğe mal bulmuş mağribi gibi sarıldı. Ama sivil itaatsizlik eylemimiz, kırmadan, dökmeden doğal hukuku hayata geçirmek olduğu anlaşılmaktadır. Artık darbecilere yönetmeliğinizi alın gidin diyoruz. Bu başkaldırı değil, bir erdemdir. Bu ucube yönetmeliği kaldıracağız ve hükümetten adım atmasını bekliyoruz. Yeni anayasa teklifimizi sıcak ve diri tutuyoruz. Anayasada demokratik devlete geçiş yapmamız lazım. ‘Benim bayrağım’, ‘benim vatanım’ diyen herkesin bunu anlaması lazım.”

 

Kaçar: Memur-Sen’in Bugünkü Duruşu Tarihe Altın Harflerle Yazılacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Türkiye’nin çok önemli bir gelişim ve değişim yaşadığını söyledi. Yeni Türkiye’yi inşa sürecinde Memur-Sen’in durduğu yerin bugünün tarihini yazanlar tarafından altın harflerle yazılacağını ifade eden Kaçar, Memur-Sen’in tüm ülke meselelerinde hep halkın yanında durduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Kaçar, bir zamanlar siyasetçisinin postal sesine göre istikamet belirlediğini, muhtıra olduğu dönemde şapkasını alıp gittiğini dile getirdi. Tarihi ve çok önemli günler yaşandığını belirten Mahmut Kaçar, “Hepimizin çözüm süreci olarak adlandırdığı bu süreçte, Memur-Sen başta olmak üzere Meclis ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza çok önemli görevler düşmektedir” dedi.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte anaların ağlamadığı, gözyaşlarının dindiği, en önemlisi 76 milyonun yeniden kucaklaştığı bir dönemin yaşanacağına dikkat çeken Kaçar, “Çanakkale, Malazgirt ve Kurtuluş Savaşı ruhunun milletçe sahiplenildiği süreci hatırlatma süreci. Memur-Sen, bundan önce memleketin temel meselelerinin çözümünde nasıl olumlu katkı verdiyse, bu sancılı süreçte de en doğru katkıyı sağlayacaktır. Elbette bu süreçten rahatsız olanlar var. 28 Şubat, 12 Eylül referandumunda ve 27 Nisan bildirisi karşısında nasıl durduysa, bu süreçte de en doğru yerde durmaktadır. Memur-Sen ve onunla beraber hareket eden STK’lar, çocuklarımızın hayırla yad edeceği tarihin altın harflerle yazacağı müstesna yerini alacaktır. Yokluk içinden büyüyen bir mücadelenin adı olan Memur-Sen, bugün ülkenin geleceğine dair önemli işlere imza atıyor” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, “Türkiye’nin Değişim ve Gelişim Yolculuğunda Kamu Bürokrasisi ve Güçlü Türkiye İdeali” konulu bir sunum yaptı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen