Haber
2012-09-01 07:31:44
Indirimli Yüksek Lisans Basvurularimiz Basliyor

Uzun süredir üzerinde çalisarak, YÖK nezdinde girisimlerini sürdürdügümüz kapsamli akademik çalisma faaliyetlerimiz basliyor.

Konfederasyonumuz Memur-Sen, Meridyen Egitim Merkezi ortak koordinasyonuyla 11 sendika üyelerinin Lisans Üstü Egitim çalismalarina destek için çalismalarini baslatti. Bu çalismalarla basta Egitim-Bir-Sen ve Saglik-Sen basta olmak üzere Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayindir-Memur-Sen, Ulastirma-Memur-Sen, Kültür-Memur-Sen üyelerine yönelik Sosyal Bilimler, Egitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Saglik Bilimleri alanlarinda ihtiyaç duyulan basliklarda çözümler hazirlaniyor.

Egitimde yer alan yönetici ve ögretmenlerle kurumlarin egitim birimlerinde görevli egitim uzmanlarinin bu alanda ihtiyaç duyacagi güncel bilgi ve becerileriyle çagdas uygulamalari tanitmayi ve görevlerini yaparken bunlardan nasil yararlanacaklari konusunda kendilerine gerekli rehberlik hizmetlerini sunmayi amaçlayan Egitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programi konusunda, YÖK’ün, ‘Açilmasina izin verilen yüksek lisans/doktora programinin disinda baska isimle program açilamaz” seklindeki açiklamasi dogrultusunda çözüm ürettik.

Ön Kabul Sartlari

Herhangi bir lisans programindan mezun olan ve ALES sinavindan (sözel, sayisal veya esit agirlik bölümlerinin herhangi birinden) son üç yil içinde en az 55 alan adaylarin ön kabulü yapilacak. Henüz ALES yeterliligine sahip olmayan aday ögrenciler ise özel ögrenci olarak yüksek lisans programina basvurabilecek.

Programdan Mezun Olabilmek Için Aranan Sartlar

Programdan mezun olabilmek için toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.00 not ortalamasi ile tamamlanmasi, yüksek lisans tezi veya dönem projesinden basarili olunmasi gerekiyor. Programdan mezun olanlar “ Yüksek Lisans’ derecesine sahip olacak.

Ön Kayit Müracaatlari Için Son Gün 15 Eylül 2012

Memur-Sen Akademi ve üniversiteler arasinda imzalanan protokol geregi yüksek lisans programlarina ön kayit müracaatlari 15 Eylül 2012 tarihine kadar yapilacak ve yeterli müracaat oldugu takdirde dersler 26 Eylül 2012 tarihinde baslayacak.

Ön Kayit Için Müracaat Yeri 

Tüm yüksek lisans programlarinin kayit takip islemleri ve programi tamamlama süreçleri, üniversiteler ve Memur-Sen Akademi tarafindan koordine edilecek. Ön kayitlar online olarak www.memursenakademi.com adresinden alinacak. Üyelerimiz yüksek lisans programi ön kayitlari ile ilgili islemleri için 0 554 494 89 86 telefon numarasindan bilgi alabilecek.

Yüksek Lisan Programi Ücreti

Yüksek lisans program ücretleri üyelerimiz için KDV dahil 4.400. TL’dir. Bu ücret kredi kartiyla 10 taksite ödenebilecek.

Egitimler Nerede ve Nasil Olacak?

Yüksek lisans programlari, grup olusan illerde yapilacak ve örgün egitim olacak. Tezsiz Yüksek Lisans programlari için program süresi 1 yildir.

Kayitlar Nasil Yapilacak?

Üniversitelerle yapilan protokol kapsaminda yüksek lisans programinda bir sinifin açilabilmesi için en az 30 ögrencinin söz konusu programa basvurusu gerekiyor. Kesin kayitlar, yeterli ögrenci sayisina ulasan illerde üniversiteler ve Memur-Sen Akademi organizasyonuyla kendi illerinde yapilacak. Üyelerimiz yüksek lisans programi ön kayitlariyla ilgili islemleri için 0 554 494 89 86 telefon numarasindan bilgi alabilecek.

Programa Ön Kayit Sartlari ve Gerekli Evrak Listesi 

-Basvuru Formu, (www.memursenakademi.com adresinden indirilebilir.)

-ALES sinavindan (sözel, sayisal veya esit agirlik bölümlerinin herhangi birinden) son üç yil içinde en az 55 almak (Henüz ALES yeterliligine sahip olmayan aday ögrenciler ise özel ögrenci olarak yüksek lisans programina basvurabilecek).

-En az dört yillik üniversite mezunu olmak (Lisans diplomasinin veya geçici mezuniyet belgesinin asli ve 1 adet fotokopisi).

-Resmi lisans not dökümünün (Transkript) asli ve 1 adet fotokopisi.

-2 adet vesikalik fotograf (4,5cm x 6cm).

-T.C. Kimlik Numarali Nüfus Cüzdani fotokopisi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen