Haber
2010-02-24 06:20:32
Insan Hayati Bu Kadar Ucuz Olmamalidir

Balikesir’in Dursunbey ilçesin- deki bir maden ocaginda mey- dana gelen grizu patlamasinda 13 isçimiz hayatini kaybetmis, 6’si agir 18 kisi ise yara- lanmistir.

 

Grizu patlamasi olan Sen Madencilik Sanayici ve Ticaret A.S’ye ait Odaköy’deki kömür ocaginda, 1 Haziran 2006’da da grizu patlamasi meydana gelmis, patlamada 17 isçi hayatini kaybetmis, 7 isçi ise yaralanmisti.

 

Olaydan bir gün sonra Manisa’nin Soma ilçesindeki Ege Linyit Isletmesi’nden gelen 5 kisilik bilirkisi heyetinin yaptigi inceleme sonucunda, maden ocaginda havalandirmanin yeterli olmadigi ve patlamaya antigrizu özelligi tasimayan elektrik kablolarinin neden oldugu bildirilmisti.

 

Bursa’nin Mustafakemalpasa Ilçesi’ndeki maden ocaginda 10 Aralik 2009’da meydana gelen patlamada ise 19 maden isçisi hayatini kaybetmisti.

 

Son patlama, geçmiste yasadigimiz olaylardan ders almadigimizin bir göstergesidir. Yabancisi olmadigimiz bu tür olaylarin tekrar etmemesi, yeni ocaklarin sönmemesi için yetkililerden daha hassas davranmalarini bekliyoruz. Hangi nedenden olursa olsun, insan hayati bu kadar ucuz olmamalidir. Türkiye, insan hayatinin ucuz oldugu bir ülke olmaktan artik kurtarilmalidir.

 

Patlamada sorumlulugu olanlarin ivedilikle tespit edilerek gereginin yapilmasi, basta patlamada feci bir sekilde can veren isçilerin aileleri olmak üzere bütün Türkiye’nin beklentisidir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, patlamada hayatini kaybeden isçilerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina ve milletimize bassagligi diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen