Haber
2015-11-27 06:59:09
İnsanca bir hayatın sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, adil paylaşımın, hakça paylaşımın olması için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Kamu görevlilerinin yaşanabilir bir dünyaya ve insanca bir hayat kalitesine kavuşmasının sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır” dedi.

 

Ankara 3 No’lu Şube Keçiören İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği programda konuşan Latif Selvi, dünü bugüne, bugünü yarınlara taşıyacak gençleri yetiştiren bir camia olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çalışma hayatının lokomotif kadrosu, eğitim alanının geleceği ve ümidi olan bir kadroyuz. Eğitim ve çalışma hayatının geleceği, birlikte ortaya koyacağımız performansla doğrudan ilgilidir. Ülkemiz adına gelecek tasavvufu olarak kim iyi bir cümle kurmak istiyorsa, bir proje ortaya koyuyorsa, onun inşasını gerçekleştirecek kadro bu kadrodur. Dünü bugüne, bugünü yarınlara taşıyacak geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirecek olan bizler, sizler hep birlikte ülkemizin her şeyi olan çocuklarımızı daha huzurlu, daha adil, yaşanabilir bir ortama kavuşturmak için sorumluluk yüklenen, gençleri yetiştirecek olan mimar kadroyuz.”
 


Adil paylaşımın olması için mücadele veriyoruz

Sendika olarak, adil paylaşımın, hakça paylaşımın olması için mücadele verdiklerini vurgulayan Selvi, “Kamu görevlilerinin yaşanabilir bir dünya ve insanca bir hayat kalitesine kavuşması için de yine aynı sorumluluk omuzlarımızdadır” şeklinde konuştu.

Çalışma hayatının en temel aktörü olan, rekabetin olduğu bir ortamda dünyanın hiçbir yerinde bütün hizmet kollarında yetkili başka bir sendikanın bulunmadığını dile getiren Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu Memur-Sen başarmıştır. Bu başarı, Memur-Sen’in lokomotif gücü Eğitim-Bir-Sen’in öncülüğünde olmuştur. 1, 2, 3, 5 diye başladığımız, binler, iki binler, 18 binler dediğimiz günlerden, bugün 850 binlere geldik. Eğitimde 350 binlere geldik ve çalışma hayatının, çalışanların ümidi olduk.”

Malezya’ya yaptıkları ziyarete de değinen Selvi, üç eğitim sendikasının yetkilileriyle görüşerek tecrübe paylaşımında bulunduklarını kaydederek, “Birlikte yapabileceğimiz çalışmalar konusunda istişarelerde bulunduk. Bu tür ziyaretlerimizi yapmaya ve alternatif bir eğitim örgütlenmesinin hayata geçirilmesi için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 


 

Aydınsoy: Kazanımların adresiyiz

Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, sendikanın, hak arama mücadelesinde en önemli kurum, kazanımların adresinin de Eğitim-Bir-Sen olduğunu dile getirdi.

Keçiören İlçe Temsilcisi Zahit Şahin ise, amaçlarının üyelere daha iyi hizmet etmek olduğunu, onların sorunlarını çözmenin öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.



 

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil’in de bir konuşma yaptığı programa İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Mustafa Özel, Ali Kurt, Selami İskender ve Abdurrahman Uzunoğlu, Ankara 3 No’lu Şube yöneticileri, İlçe Temsilcilik yönetimi, Denetleme Kurulu Başkanı Osman Koç, Disiplin Kurulu Başkanı Muhammet Bozkurt, Kadın Komisyonu Başkanı Emine Özyurt, komisyon üyeleri ve çok sayıda eğitim çalışanı katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen