Haber
2008-08-14 06:49:01
Insanca Yasamak Için En Düsük Ücret 1301 YTL Olmali

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, bekar, en düsük derecede bulunan memur maasinin 1301 YTL’ye, evli, iki çocuklu ve esi çalismayan memur maasinin 1461 YTL’ye yükseltilmesini, ayrica taban ayliginin 30 YTL artirilmasini, toplu görüsme priminin de aylik 25 YTL’ye çikarilmasini istedi.

Konfederasyon Genel Merkezi’nde bir basin toplantisi düzenleyen Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, 15 Agustos’ta hükümet ile yapilacak toplu görüsmeler öncesi 2009 yili toplu görüsme taleplerini açikladi. En önemli talebinin toplu sözlesme oldugunu ifade eden Gündogdu, söyle devam etti:

“O da Anayasa’ya takiliyor. Öyleyse bu Anayasa çalisanlari sevmiyor. Bu anayasa çalisanlarin emegini önemsemiyor. Tipki milletin iradesini önemsemedigi gibi. Onun için Memur-Sen ailesinin olmazsa olmazi, birinci önceligi 12 Eylül’ün, 61’in darbe ikliminde olusmus, sadece akademisyenlerden siparis görüsler alinmis ama esasinda toplum mühendisligini koruyan, dislayici, eleyici, ayristirici Anayasa yerine insani merkeze koyan, devlet-millet kaynasmasini saglayan bir anayasaya talebidir. Memur-Sen olarak bu anayasada emegin ve özgürlügün saygin olmasini, demokratik egitim sisteminin ve egitimde firsat esitliginin sözde degil özde olmasini, toplu sözlesmesiz toplu görüsme yasasinda oldugu gibi memurlarini konusturmayan, konusmasinin önünü kesen siyaset yasaginin da kaldirilmasini istiyoruz.”

Ayni isi yapanlarin ayni ücreti almasindan yana olduklarini anlatan Gündogdu, “15 Agustos itibariyle en az 100 YTL’den baslamak üzere dar gelirliye ek ödemenin yapilmasini ve bunun 1 Ocak 2009’dan itibaren arti 100 YTL daha verilerek 2 katina çikarilmasini, 136 da önceden aldigimiz için 336’ya çikmasini, geri kalaninin yüzde 60’ini 2009 yili içinde, yüzde 40’ininin da asla 2011’e kalmadan 2010 içinde ödenmesini talep ediyoruz” dedi.

Basbakan Erdogan’a 4/B’lilerin kadroya geçirilmesi talebini ilettiklerinin de altini çizen Gündogdu, Basbakan’in bunun su an çok zor oldugunu söyledigini aktararak, “Öyleyse bizler de B plani olarak 4/B’lilerin es durumu, tayinleri, becayis haklari ve askerlik dönüsü ise baslama durumlari gibi çözülmemis sorunlari kendilerine görüsmede iletmistik. Bu sorunlarin çözülmesini istiyoruz” seklinde konustu.

Gündogdu, Konut Edindirme Yardimi (KEY) ödemelerinde yasanan sikintinin da bir an önce çözüme kavusturulmasini beklediklerini vurguladi.

 

 Tablolar için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen