Haber
2014-10-30 06:51:47
İnsanımızı Değerlerimizle Buluşturmaya Devam Edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, “Zalimliğin, zulmün, inkârın, ideolojik karanlığın beyinleri karartmaya çalıştığı Anadolu ve Trakya semalarında ilmin, imanın, kültür ve medeniyetimizin aydınlığını göstermeye ve insanımızı değerlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kızılcahamam Temsilciliği’nin düzenlediği programda konuşan Teyfik Yağcı, “Bir insanın geleceğini, onun karakteri belirler” sözünün kurumlar açısından da geçerli olduğunu ifade ederek, “Kurumların geleceğini, dayandığı kültür ve değerlerden oluşan karakterleri belirlemektedir. Kurumların karakterini oluşturan değerler ise kurumun etik anlayışı, sosyal sorumluluk konusunda gösterdiği duyarlılık, kaliteli hizmet gücü ve gösterdiği hassasiyet, kurumsal uzak görüşlülük ve kurumsal liderlik uygulamalarında gösterdiği başarılardır. Bu değerlere yaklaşım biçimi, aynı zamanda o teşkilatın sahip olduğu itibarın da göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

Gelecekle ilgili ufuk perspektifine ve geniş görüş derinliğine sahip olan teşkilatların, geçici ve anlık gündemlerin esiri olmaması gerektiğini kaydeden Yağcı, şöyle devam etti: “Biz üyelerimizin etkinliğini ve seferberliğini; medeniyet algımız, toplumsal değişim ve sosyal adalet ekseninde yönlendirmeye, paydaşlarımızı da desteklemeye ve yüreklendirmeye çalışmaktayız. Bu teşkilatın geçmişte hizmet eden, görev alan kahramanlarından kimi vefat etti, kimi başka yerlerde vazifelerine devam ediyor ama bu örgüt, insanımızı aydınlatmaya ve harika işler yapmaya devam etmektedir.”


 

Ruhumuzun İklimine Yolculuk Yapmalıyız

 

Teyfik Yağcı, Nizam-ı Cedid’den bu yana yapılan bütün yeniliklerin maddi ve şekli kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Bizim ihtiyacımız olan şey, ruhun yenilenmesidir. Ruhumuzun iklimine yolculuk yapmamız, ona ulaşmamız gerekiyor. Bu yük bizim omzumuzda bir sorumluluktur. Bunu eğitimciler olarak bizler başaracağız. Zalimliğin, zulmün, inkârın, ideolojik karanlığın beyinleri karartmaya çalıştığı Anadolu ve Trakya semalarında ilmin, imanın, kültür ve medeniyetimizin aydınlığını göstermeye ve insanımızı değerlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz, edeceksiniz. Asırlardır bilimden inkârı doğurmaya çalışanlara karşı o bilimin yaratıcının yeryüzündeki birer sanat eseri olduğunu ve yaratıcıya en büyük delil olduğunu haykırmak bizim vazifemizdir. Biz, saygı duyulan amaçları, makul ve kabul edilebilir hedefleri olan ve bütün bunların yapılabilmesi için olağanüstü gayret gösteren, katılımcılarını, üyelerini harekete geçirebilen, başarılı bir geçmişten beslenen büyük bir teşkilatız.”


 

Ünal: 180 Üye ile İlçede Yetkiliyiz

 

Programın açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Kızılcahamam İlçe Temsilcisi Hacı Ünal, özelde üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayan sendikamızın birçok kazanıma imza attığını kaydetti.

 

180 üye ile ilçede yetkili olduklarını dile getiren Ünal, bunun bir ekip işi olduğunu ifade ederek, temsilcilik yönetimine, işyeri temsilcilerine ve tüm üyelere teşekkür etti.

 


 

Aydınsoy: Rotasyon Konusunda Endişelerimiz Var

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy ise, rotasyon konusunda endişeleri olduğunu, sendikamızın taslağa yönelik eleştirileri yaptığını söyleyerek, üyelerden, taslakla ilgili önerilerini ilgili yerlere göndermelerini istedi.



 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Karakuş, Kızılcahamam Belediye Başkan Vekili Yusuf Şengül, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı,  üyeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda Temsilcilik Yönetim Kurulu eski üyeleri Ahmet Bakır, Selami Demircan ve Osman Demirel’e plaket verildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen