Haber
2013-05-25 07:39:44
İnsanın Seçmediği Irkından Dolayı Dışlanması Faşizmin Doruk Noktasıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Üyesi Ahmet Gündoğdu, “İnsanın seçmediği ırkından dolayı dışlanması faşizmin en doruk noktasıdır” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonu’nda Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleriyle biraraya gelen Ahmet Gündoğdu, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Her türlü illegal yapılanmanın karşısında, milletin ve demokrasinin yanında olan, ekmeğini, özgürlüğünü önemseyen herkesin akil insan olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Bundan dolayı sayımız 63 değil, 75 milyondur. Teröristle mücadele bizim işimiz değil, devletin işidir. Akil insanlar olarak bizim işimiz bataklığı kurutmak, teröre meyli bitirmek, teröre kaynaklık eden sorunların çözümünü kolaylaştırmaktır” şeklinde konuştu.

İnsanın ırkını seçme hakkı olmadığını kaydeden Gündoğdu, Allah yaratırken, ‘Nasıl bir anne baba istersin’ diye sormadığını söyleyerek, insanın seçmediği ırkından dolayı dışlanmasının faşizmin doruk noktası olduğunu vurguladı.

Memur-Sen olarak sürecin mağduru olduklarını dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Bugün 119. gün, şehit haberi gelmiyor, analar ağlamıyor. Görevimiz, bunu 119 bininci güne, milyonlarca güne taşıyacak temelleri atmaktır. Süreci önemsiyorum, karşı koyanları anlamaya çalışıyorum. Bazıları her şeye karşı, bir kısmı ise çözüme ‘evet’, çözene ‘hayır’ diyor. 30 yıldır öldürüyoruz, ölüyoruz, artık yaşatalım. Teröristler defolup gitsinler. Bu ülkede bundan sonra siyaset konuşsun.”

Kimse Kimseye Fatura Çıkarmamalıdır

Yaşanan acılardan dolayı kimsenin kimseye fatura çıkarmaması gerektiğini belirten Gündoğdu, “Benim Kürt ve Türk kardeşlerime buradan açık bir çağrım var. Türk kardeşlerim, PKK’nın yapmış olduğu katliamların faturasını Kürt kardeşlerine çıkarmayacak; Kürt kardeşlerim de, Ergenekon ve JİTEM’in yapmış olduğu katliamları Türk kardeşlerine mal etmeyecek” diye konuştu.

“Çözüm sürecinde başarısız olunursa ne olur” sorusuna cevap veren Ahmet Gündoğdu, “Başarısız olursak devletin güvenlik görevlileri bıraktıkları yerden devam eder. Başarılı olursak bu millet kazanır. Ardahan yolunda çobanla konuştum, çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Uzun yıllar sonra hayvanlarını yaylalara götürme olanağı bulduklarını anlattı. Bu sürece ihanet süreci gözüyle bakanların ne kadar yanıldıklarını buradan anlamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Vali Tekinarslan Ziyaret Edildi

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ı makamında ziyaret etti.  Devlet Personel eski Başkanı olduğunu söyleyen Tekinarslan, Gündoğdu’nun ziyaretinden çok mutlu olduğunu ifade etti. Gündoğdu ile birlikte, kamu çalışanlarıyla ilgili çok önemli projelere imza attıklarını aktaran Vali Tekinarslan, süreçte Memur-Sen Genel Başkanı’nın görev almasından memnuniyet duyduğunu kaydetti. 

Kanaat Önderi ile Görüşme

Gündoğdu, Ağrı’nın kanaat önderlerinden Nusret Kocabay’ı evinde ziyaret etti. Gündoğdu’yu evinin kapısında karşılayan Kocabay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Terör sorununun biteceğine canı gönülden inandıklarını belirten Kocabay, “Bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini kimse bozamayacak. Biz kız almış, kız vermişiz. Dualarımız, bu sorunun çözümü yönünde. Bu sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması için mücadele eden akil insanlara, siyasetçilere dua ediyoruz” dedi.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ise, kanaat önderlerinin bu sürece katkısını önemsediklerini dile getirerek, “Başta, bölgenin yetiştirdiği Bediüzzaman, Mehmet Akif İnan, Abdülhakim Arvasi gibi manevi büyüklerimiz olmak üzere, kanaat önderlerinin bu yönde söylediklerini önemsiyoruz” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen