Haber
2012-06-05 07:31:07
Insanlik Ailesinin Evrensel Degerlerini Yüceltecek Destan Türkçe Yaziliyor

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, insanlik ailesinin evrensel degerlerini yüceltecek destanin Türkçe yazildigini, bununla iftihar ettiklerini söyledi. Gündogdu, yapilan hizmetlerin takdire sayan oldugunu belirterek, emegi geçen herkese yürekten tesekkür ettigini ifade etti.

10. Uluslararasi Türkçe Olimpiyatlari için ülkemizde bulunan bir grup ögrenciyi kabul eden Ahmet Gündogdu, ögrencileri bilgisayar ile ödüllendirdi. Memur-Sen Konfederasyonu Mehmet Akif Inan Salonu’nda gerçeklesen kabulde, ögrenciler müzik ve siir dinletisi sundu. Daha sonra bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, fedakarligi, adanmisligi, hilkatte kardesligimizi çogaltmak için bir seferberlik baslatildigina, bu seferberligin ise Türkçe ile yapildigina dikkat çekti.

“Türkçe ile güzel seyler de söyleyebilirsiniz, yanlis seyler de söyleyebilirsiniz” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Ama söylediginiz seyler Misir’in Antepi’nden, Kuzey Afrika’nin Trabzonu’ndan, Avrupa’nin Kayserisi’nden, Dünya’nin Istanbulu’ndan bize medeniyet degerlerimizin mirasi olarak kalan kadim degerleri ve bu degerlerin dünyaya haykirilisini dillendiriyorsa, burada Türkçe’den öte bir destan var ama bu destanin Türkçe yaziliyor olmasi, Türkçe söyleniyor olmasi, Türkçe okunuyor olmasi elbette bizim iftihar ettigimiz bir gerçek.”


Iftihar Etmeye Devam Edecegiz

Emegi geçen herkesi yürekten kutladigini kaydeden Gündogdu, yurtdisinda görev yapan ögretmenlerin büyükelçi konumunda olduklarini hatta ülkemizi birçok büyükelçiden daha iyi temsil ettiklerini dile getirdi. Büyükelçi ve ögretmen konumundaki bu gönüllülerden Türkiye ve dünyada yaptiklari ve yapacaklari bu hizmetlerin daha iyisini hep beklemeye devam edeceklerini belirten Gündogdu, “Onlarla iftihar etmeye devam edecegiz. Kim ögretmene nasil bakarsa baksin, biz ona dönüp bakmayacagiz ama bu eli öpülesi ögretmenlerimizin yetistirdigi kocaman elçileri görünce dünyanin baris adina, hosgörü adina, insanlik ve insanlik degerleri adina gelecegini daha parlak olacagini duamizla, istegimizle daha yürekten seslendirebiliyoruz” seklinde konustu.


Insanligin Evrensel Degerleri Yüceltiliyor

Dünyanin birçok yerinde emperyalist güçlerin menfaatleri ugruna, insanlarin rengine, irkina, dinine bakarak kategorize ederek degerlendirmelerde bulunduklarini ifade eden Ahmet Gündogdu, inançlarina düsman oldugu için milyonlari düsman gören anlayislar karsisinda insanlik ailesinin evrensel degerlerini yüceltmek için atilan bu adimlarin hem bu ülkede hem dünyada hem de ebediyette yankilanacagini vurguladi.


Yurtdisinda, vatanindan, ailesinden uzak ülkelerde bu hizmetler ugruna sehit olmus ögretmenlere ve hizmet sevdalilarina Allah’tan rahmet dileyen Gündogdu, “Her seyi göze alarak, maddi yönüne hiç bakmaksizin seferberlik ilan eden ögretmen kardeslerime ve destek olan bütün adanmislara yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Programin sonunda ögrencileri bilgisayarla ödüllendiren Gündogdu, daha sonra ögrencilerle birlikte ögle yemegi yedi. 






MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen