Haber
2011-08-05 07:24:11
Insanlik Ölmedi, Yardimlar Afrika’ya

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Ramazan ayindaki iftar programlarini iptal ederek, parasini Afrika için baslatilan yardim kampanyasina bagisladiklarini söyledi. Gündogdu, iftar programlarinin iptalinin yanisira, Kimse Yok Mu ve IHH gibi yardim kuruluslarinin kampanyalarina destek olmaya çagirdi.

 

Ahmet Gündogdu, konuyla ilgili Memur-Sen Genel Merkezi’nde Kimse Yok Mu Dernegi ve IHH temsilcilerinin katilimiyla bir basin toplantisi düzenledi.

 

Basta Somali olmak üzere Afrika’nin son yillarin en büyük kuraklik ve kitlik felaketini yasadigini ifade eden Gündogdu, büyük çogunlugunu çocuklarin olusturdugu 11 milyon insanin ölüm sinirinda yasam mücadelesi verdigini kaydetti. Gündogdu, acilen gida, temiz su, saglik ve diger insani yardimlarin ulasmamasi halinde bu insanlarin büyük bir bölümüyle birlikte insanligin da Afrika sicaginda ölecegini dile getirdi.

 

Memur-Sen olarak, insanligin ölmedigini, vicdanlarin tükenmedigini, erdemliligin sözlüklerde kalmadigini göstermek için, ‘yardimlar Afrika’ya, Afrikali masum çocuklara’ dediklerini belirten Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu kapsamda, genel merkezimiz, bagli sendikalarin genel merkezleri, il ve ilçe teskilatlarimizin bu yil Ramazan ayinda düzenlemis bulunduklari iftar programlarini iptal ettik. Bu programlara ayrilan kaynagin Afrika’daki açlik çeken, susuzluktan kivranan kardeslerimize gönderilmesini uygun gördük. Bu mesajin aslinda ülkemizin bütün sivil toplum kuruluslarinin, hatta bütün insanligin ortak mesaji olmasi gerektigine inaniyoruz.”

 

“Haydi Türkiye yardim vaktidir. Simdi Somali’ye yardim için hareket zamanidir” diyen Gündogdu, Afrika ölümün kiyisinda yardim beklerken, basta Bati olmak üzere dünyanin sessizligini sürdürmesini anlamakta zorlandiklarini ifade etti.

 

Dünyanin süper gücü ABD’nin, Irak ve Afganistan’i ilk isgal ettiginde masum insanlari öldürmek için en az 2 trilyon dolar harcadigini hatirlatan Ahmet Gündogdu, batili güçlerin savas ve ölüm konusunda cömert; yardim ve yasatmak konusunda ise oldukça cimri oldugunu söyledi.

 

Pakistan’a sessiz kalmadiklarini, Gazze’ye yardim elini uzattiklari gibi bugün de Somali’ye, Sudan’a ve Darfur’a sessiz kalmayacaklarini vurgulayan Gündogdu, “Etiyopya’yi görmezlikten gelmeyecegiz. Gana’ya yardima kosacagiz. Eritre’yi, Cibuti’yi iskalamayacagiz. Burkino Faso, Çad, Kenya, Zambiya, Uganda, Mali, Moritanya, Mozambik ve Liberya basta olmak üzere dünyanin neresinden yardim çigligi duyuluyorsa, oraya ilk biz kosmaliyiz, öyle de yapiyoruz, yapmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

 

Afrika’da her gün en az 50 çocugun açliktan öldügüne dikkat çeken Gündogdu, “Bu, insanlik her gün Afrika’da 50 defa ölüyor demektir. Peygamber Efendimiz,  ‘Komsusu açken, tok yatan bizden degildir’ buyuruyor. Biz sömürü meraklisi batililar gibi rahat rahat uyuyamayiz, ‘bana ne’ diyemeyiz” ifadelerini kullandi.

 

Memur-Sen’in orta vadede Dogu Afrika’ya bir külliye yapacagini ifade eden söyleyen Gündogdu, yetimlere sahip çikarak egitimlerine katkida bulunacaklarini kaydetti. Ahmet Gündogdu, konusmasinin sonunda, Süleyman Dasdag’in ‘Afrikali Çocuk’ siirini okudu.

 

Daha sonra, Kimse Yok Mu Dernegi adina Ankara Temsilcisi Ibrahim Çiçek, IHH adina ise Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Baysan, Afrika’daki durum ve yürüttükleri yardim kampanyalari hakkinda bilgi verdiler.

 

Konusmalarin ardindan, 40 bin TL’lik çekler, her iki yardim kurulusunun temsilcilerine takdim edildi.

 

Afrikali Çocuk:

Afrika’nin yoksul ülkesinde çiplak ayakli, aç bir çocuk

Günesin midesinden geçtigi tomurcuk

Su nedir, hayat nedir bilmeyen bir yavrucuk 

Anasi, babasi için o da bir kuzucuk

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen