Haber
2024-06-01 21:14:55
Isparta’da düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Isparta 1 Nolu Şube ve Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi Kapsamında Liseler Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı. 

 

 

Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, okul yöneticileri, ilçe temsilcileri ve yönetimleri, kadınlar komisyonu, işyeri temsilcileri, öğrenciler ve velileri, danışman öğretmenler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ali Yalçın, geçmişten günümüze yaptıkları eylem ve etkinliklerle eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine daha çok hak içeren bir çalışma hayatı oluşturmanın; emeğin, ekmeğin, hakkın, millî iradenin hâkim olmasının mücadelesini verdiklerini söyledi.

 

 

Bir yandan eğitim çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarının korunup geliştirilmesi, çalışma ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için çaba harcarken, diğer yandan iyi yetişmiş bir gençlik için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yalçın, “Bir ülkenin en büyük zenginliği, hem madde hem ruh planında iyi yetişmiş gençliğidir” dedi.

En büyük hedeflerinden birinin ilim, irfan ve erdem sahibi gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Yalçın, “Gençlik, bir milletin geleceğe uzanan elidir. Kendine öz güven ve kimlik arayan gençliğe bu arayışında destek olmak, yardımcı olmak herkesin, her kesimin ve her kurumun görevidir, sorumluluğudur. Bu noktada ivedilikle yapılması gereken, gençlerimizi medeniyet köklerimizle, kültürümüzle, değerler sistemimizle buluşturmaktır. Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak, bu konuda üzerimize düşeni, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

 

‘Gençliğimize değer veriyor, onlarla etkileşim içerisinde olmayı önemsiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Yalçın, “Gençlerimizin bilim üretmelerini, yeniliklere açık olmalarını, kültür ve medeniyet değerlerine sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ali Yalçın, Selami Kılınç’ın şahsında Şube yönetimine, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Bilal Demirtaş’a, projede yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlere, emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 

Programda Vali Aydın Baruş, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selami Kılınç ve Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Bilal Demirtaş da birer konuşma yaptılar. 

 

 

 

 

Konuşmaların ardından, il merkezi ile yedi ilçesinde, 37 ortaöğretim kurumunda bin 176 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen