Haber
2012-11-17 06:33:11
İsrail’in Filistin Topraklarında Ne İşi Var?

Adıyaman’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla, Cuma namazının ardından Demokrasi Parkı’nda, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Burada konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Filistinlilerin kendi topraklarında yaşama mücadelesi verdiklerini, işgalci katil devlet İsrail’in Filistin topraklarında ne işi olduğunun sorgulanması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasına, Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bedrettin Beyazkaya’nın sivil toplum örgütleri adına okuduğu basın açıklamasından sonra konuşan Ahmet Gündoğdu, “Terörist devlet İsrail kan akıtmaya devam ediyor. Dünya ise bunu seyrediyor. Bu, sadece Müslümanların değil; insanların, insanlığın ortak sorunu, ortak derdidir. Vicdanı olan herkesi terörist devlet İsrail’i durdurmaya ve haddini bildirmeye davet ediyorum” dedi.

Mavi Marmara saldırısı sonrası İsrail askerleri tarafından sorgulanan aktivistlere, ‘Burada ne işiniz var’ şeklinde sorular yöneltildiğini, bir aktivistin ise ‘Biz uluslararası sularda idik, asıl sizin burada ne işiniz vardı’ cevabı verdiğini hatırlatan Gündoğdu, asıl İsrail’e Filistin topraklarında ne aradığının sorulması gerektiğini kaydetti. Uluslararası toplumun çifte standart içinde olduğunu söyleyen Gündoğdu, bir balina için seferber olanların, Filistinlilerin öz vatanlarında uğradığı soykırım ve katliama seyirci kalmasının bunun en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Milletvekili Murtaza Yetiş ise, “İnsanlık ortak bir vicdan taşıyor, insanlık ortak bir hafıza taşıyor ve hiçbir vicdan bu zulmü kabul edemez, hiçbir hafıza bu gerçeği silemez. Dünya insanlık ailesi, adaleti ve hakkı ayakta tutanlar, zulmün ve zalimin yanında olanlar olarak ikiye ayrılacaklar” şeklinde konuştu.

İsrail ordusu tarafından Mavi Marmara Gemisi’nde vurularak şehit edilen Fahri Yaldız’ın annesi Zeliha Yaldız ise, İsrail’in yaptığı bu saldırıların yanına kar kalmayacağını söyledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen