Haber
2013-07-01 07:40:43
İstanbul 7 No’lu Şube Kongresi Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 7 No’lu (İstanbul Üniversitesi) Şube 1. Olağan Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kongre Salonu’nda yapılan kongrede, liste halinde seçime giren kurucu yönetim kurulu üyeleri, katılan delegelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi.

Burada bir konuşma yapan Teyfik Yağcı, 251 bin 111 üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanın kıvancını yaşadıklarını belirterek, “Büyük olmak, büyük kalmak elbette daha çok sorumluluk, daha çok gayret, daha çok emek demektir.  Sizler ve biz bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun bilinciyle çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Yağcı, “Bizim değerlerimizin kökleri hakikat zemininde ispat ve delillerle mücehhez olup, dalları kemalatın göklerine yükselerek neşvünema bulmuştur. Bizim değerlerimiz, insanlığın düzen ve dengesine, huzur ve terakkisine, adilane paylaşımına mutlak kefildir. Söylenenler sözde kalmamış hayata geçmiştir. Yaşantının tüm alanında, toplumun her kademesinde, cemiyetin bütün katmanlarında bir hakikat olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu terör belasından kurtulması, kardeşliğin tesisi, birlik ve beraberliğimizin inşası için sorumluluk almamızı varsın birileri anlamasınlar” diyen Yağcı, şöyle devam etti: “Kendimizi bu yangına serçe misali de olsa su taşımak zorunda hissediyoruz. Varsın başkaları karga gibi odun taşıdığı yetmiyormuş gibi, su taşıyanları hainlikle suçlamaya devam etsinler.”

Yağcı, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, milletin önündeki en büyük problemle ilgili sorumluluk aldıkları gibi, milleti, oynanan oyunlara karşı uyarma görevlerini de yaptıklarını söyledi.

Sudan-ağaçtan bahanelerle Türkiye’nin gelişmesine engel olmak isteyenlere karşı birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu ifade eden Teyfik Yağcı, sivil toplum örgütü olarak üzerlerine düşen vazifeyi yapacaklarını vurguladı.

 

İşi Başkasına Havale Etme Lüksümüz Yok

Eğitim hizmet kolunda üyelerinin ve tüm çalışanların hakkını arayan, haksızlıklara karşı mücadele eden bir dayanışma örgütü olduklarını dile getiren Yağcı, şunları söyledi: “En başta şunu ifade etmek gerekiyor ki, her zaman örgütlü topluluklar ne kadar az olsalar da, örgütlenmemiş, organize olmamış topluluklara hükmetmişlerdir. İnsan kitleleri sayı olarak ne kadar çok olurlarsa olsunlar, örgütlenmemişlerse, hiçbir kıymeti harbiyeleri yoktur. O toplulukların görüş ve düşüncelerinin nazarı itibara alınmadığını acı tecrübelerle yaşayarak öğrendik. İşi hiç kimsenin başkasına havale etme lüksünün olmadığını bilmeliyiz. El ele vererek, kol kola girerek birbirimize güç vererek aynı hedefe doğru istikrarlı ve güçlü adımlar atmaya devam etmeliyiz.”

 

İlmin Işığında Mevcut Potansiyeli Harekete Geçirmeliyiz

Her şeyin mahiyet itibarıyla ilme bağlı olduğunun altını çizen Teyfik Yağcı, “İlmin ışığında mevcut potansiyelleri harekete geçirmemiz gerekmektedir. İlmi elde eden teknolojiyi, teknolojiyi elde eden gücü eline geçirmektedir. Kendi değerlerimizle huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorsak ilmin, dolayısıyla tekniğin elde edilmesi zaruridir. Güçlü olmamız ilme bağlıdır. Geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz eğitim çalışanlarının maddi ve manevi ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba göstermek bizim en önemli görevimizdir. Bununla bitmiyor bizim vazifemiz. Bu ülkenin birliği ve bu milletin dirliğinin daha da sağlamlaştırılması bizim görevlerimizden biridir. Bunun yanında, medeniyet değerlerimizin yeniden hayat bulması konusunda büyük sorumluluklarımızın bulunduğunun idrakindeyiz. Tarihten şunu öğreniyoruz ki, toplumsal hareketlerdeki birikme ve yükselme, mevcut kurumları dönüşüme uğratma ve yeni toplumsal gelişmeler meydana getirme potansiyeli taşır. Bir taraftan da, var olan kurumlar bu hareketlerin oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunurlar. Bütün bu taraflar arasında daima bir etkileşim söz konusudur. Sendikacılık da böyle bir harekettir” ifadelerini kullandı.

Sendikal hareketlerin içerisinde yer almanın büyük bir sorumluluk ve bir görev olduğunu kaydeden Yağcı, “Başarılı olmak ise, çalışanların eğitimine, örgütsüzlerin örgütlenmesine, birbirimize sıkı sıkıya tutunmaya, sendikalarımızın çeşitli hizmet kolundaki kesimlerini kucaklayan ve diğer toplumsal hareketlerle birlikte davranan gerçek birer mücadele örgütüne dönüştürülmesine bağlı gözüküyor. Bu hareket, geleceğin ekonomi ve politikasını değiştirme kapasitesine sahip bir toplumsal güç birlikleri olma kabiliyetini taşıyan bir potansiyel barındırmaktadır” diye konuştu.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Yağcı, “İstanbul Üniversitesi’nde destan yazan Mustafa Başkanım ve ekibine, yaptıkları ve yapacakları hizmetler için teşekkürler ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Şube Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Mustafa Beyazatlı ise, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün içinde bulunmaktan ve bu örgütün yeni bir halkasını oluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, değer sendikacılığı anlayışı ile her kesimin temsilcisi görevini üstlendiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Beyazatlı (Şube Başkanı), Seyit Ali Eren (Başkan Vekili), Hacıveli Laçinkaya (Başkan Yardımcısı), Coşkun Kırca (Başkan Yardımcısı), Cem Vuruşaner (Başkan Yardımcısı), Adem Çınarlı (Başkan Yardımcısı), Refik Yolageldi (Başkan Yardımcısı). 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen