Haber
2015-04-03 07:53:54
İstanbul Valisi Şahin, İTÜ Rektörü Karaca ve YTÜ Rektörü Yüksek'e Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’i ziyaret etti.

 

İlk olarak Vali Şahin’le görüşen Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sivilleşme ve Türkiye’nin yasaklardan arındırılması, eğitim çalışanlarının daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürmeleri için mücadele verdiklerini ifade eden Yalçın, eğitim çalışanları adına onlarca kazanıma imza attıklarını, hakkın ve haklının, milletin ve değerlerinin yanında yer aldıklarını, bunun da büyük bir teveccühle karşılandığını söyledi. Yalçın, hak aramanın adresi, mazlumların güçlü sesi olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini kaydetti. 

 



 

Vali Vasip Şahin ise, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin özgürleşmesine ve sivil bir kimliğe bürünmesine yaptığı katkıların takdire şayan olduğunu dile getirdi. Şahin, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı veren sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu, Eğitim-Bir-Sen’in bu konuda üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti.


 

Genel Başkan Ali Yalçın, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’i ziyaret ederek, bir süre görüştü.

 

Üniversitelerin, özgürlüklerin ve bilimin yuvası haline gelmesini istediklerini belirten Yalçın, son zamanlarda üniversite gençliği üzerinden bazı oyunların sahneye konulmak istendiğine şahit olduklarını, bu tür oyunlara gelinmemesi ve üniversite yönetimlerinin bu konuda daha hassas davranarak, gereken tedbirleri almaları gerektiğini söyledi. Yalçın, üniversitelerin topluma ışık tutacak bilimsel çalışmalar ve projeler üretmesini beklediklerini, öğrencilerin, akademik ve idari personelin özgürlüklerini kısıtlayıcı uygulamalardan kaçınılması ve başta inanç özgürlüğü olmak üzere haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini vurguladı.

 


 

Ziyaretlerde, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, İstanbul Şube başkanları ve Üniversite temsilcileri de hazır bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen