Haber
2013-01-18 06:35:48
İstanbul’da ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’nın İlk Standı Açıldı

Memur-Sen’in kamuda kılık-kıyafet serbestliği için başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasının İstanbul ayağının ilk standının açılışını, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptı. Gündoğdu, vatandaşları imza kampanyasına katılmaya davet etti.

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’nın İstanbul’daki ilk stant Aksaray Meydanı’nda açıldı. Meydanda çadır kuran Memur-Sen üyeleri, vatandaşlara kampanya hakkında bilgi verdi.

Stant açılışında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, bu milletin, Osmanlı’nın son dönemlerinden bugüne kadar İttihat ve Terakkicilerin yasaklarından çok çektiğini belirterek, her darbenin millet iradesine vurulan bir darbe olduğunu söyledi. Gündoğdu, “1982 Anayasası ile birlikte Devlet Memurları Kanunu’na tabi bir kılık-kıyafet yönetmeliği çıkartıldı. Bu yönetmelikte; erkeklerin saç tarama biçiminden bıyıkların üstten alınamayacağına ve kravatlı olma mecburiyetine; kadınların ise ne giyip giyemeyeceğinden başının açık olacağı şeklindeki çağ dışı ucube yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. Bu, dünün Türkiyesi’ne yakışıyor olabiliyordu. Çünkü on yılda bir, bu millete haddi bildiriliyordu. Ancak 12 Eylül 2010 Referandumu ile millet toplumsal sözleşmeye ‘evet’ diyerek nasıl bir demokrasi ve özgürlük istediğini ortaya koymuştur” dedi.

Özellikle başörtülü kadınların devlet dairelerindeki sıkıntılarını dile getiren Gündoğdu, “Devlet dairesinde aynı inanca mensup erkek arkadaşlarımız görevlerini rahatlıkla yapabiliyorken, başını açan kadınlarımız görevlerini rahatlıkla yapabiliyorken, inancı gereği başını örtenler kadınlar kamuda görev yapamıyor. Bugüne kadar başörtülü kadınların cezalı konumdan çıkmasını, katsayı engelinin kalkmasını istedik. Başını örten kadınların kamuda çalışma hakkını elde etmelerini sağlamak için imza kampanyası başlattık” şeklinde konuştu.

Bu Ayıp Artık Sona Ersin

Önceki gün sivil toplum kuruluşları ile kampanyanın startını verdiklerini hatırlatan Gündoğdu, İstanbul’da kampanyanın ilk standının açılışını yaptıklarını aktardı. İstanbul’un 27 merkezinde daha stant açılacağını kaydeden Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletimize çağrım; daha önce katsayı engellerini kaldırmak için yola çıktığımızda bizimleydiler. Ortak akıl mitinglerinde darbe savarlığımızı ortaya koyarken bizimleydiler. Referanduma öncülük ederken bizimleydiler. Yine bizimle olmalarını ve bu 10 milyon imza kampanyasına destek olmalarını istiyoruz. Çünkü 1930 yılında kadına seçme hakkını, 1934 yılında da seçilme hakkını vermişiz. Yıl 2013, kadınlar hala birey hakkını kullanamıyor, eş kontenjanından birey kabul ediliyor. Bu ayıp artık sona ersin istiyoruz.”  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen