Haber
2011-04-04 07:23:00
Istiklal Marsi Gibi Uzlasacagimiz Bir Anayasa Yapalim

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, herkesin üzerinde Istiklal Marsi gibi uzlastigi bir anayasa yapilmasi gerektigini söyledi.

 

Suphi Öner Ögretmenevi’nde düzenlenen Memur-Sen Mersin Genisletilmis Il Divan Toplantisi’nda konusan Gündogdu, “Tipki Istiklal Marsi gibi herkesin üzerinde uzlasacagi bir anayasa yapilmalidir ama bu anayasa her türlü darbe ikliminden arinsin” dedi.

 

Referandumda Milli Güvenlik Kurulu ve YÖK’e hiç dokunulmadigina dikkat çeken Gündogdu, söyle devam etti: “Milli Güvenlik Kurulu’nu, siyasetçileri terbiye etme kurulu olmaktan çikaralim. YÖK’ü, bilimin ve özgürlüklerin merkezi haline getirelim. Hukukun üstünlügü adina atilan adimlar önemli. HSYK kararlarinin ilk kez meslekten çikarilma boyutu ile ilgili de olsa yargiya açilmasi önemli ama dönmenin yargiya kapali olmasi, ‘meslekten atamazsin ama sürgün edebilirsin’ demek ne kadar ilkel bir yaklasim.”

 

Terörden beslenen ve ekmegini terörden saglayanlarin yeniden sahneye çiktigini kaydeden Gündogdu, Osmaniye’de gerçeklesen saldiri sonucu bir askerimizin sehit oldugunu, 5 askerimizin de yaralandigini hatirlatarak, “Terörü kim yeniden hortlatmis olabilir? Terörden beslenen, toplumsal birlik ve beraberligimizden rahatsiz olan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olabilir. Türkiye’nin gelismesinden rahatsiz olanlar, yeniden terörü tesvik etmis olabilir. Ancak, millet olarak biz bu oyuna gelmeyecegiz. Gözyasindan rant elde etmek isteyenlere bu firsati vermeyecegiz” seklinde konustu.

 

Degerler sendikaciligi yaptiklarini ifade eden Gündogdu, kamu çalisanlarinin haklarini koruduklari kadar dünya mazlumlarinin, haksizliga ugrayanlarin sesini duyurmak için de çalistiklarini dile getirdi. 2009 yili toplu görüsmeleri öncesi diger memur konfederasyonlariyla bir araya gelerek ortak hareket etme alani aradiklarini anlatan Gündogdu, “Ancak gördük ki, toplu sözlesme hakkindan baska ortak noktamiz yok. Solumuzdaki sendika evde basörtüsü takilmasindan rahatsiz olmayacagini, üniversiteye de kimseyi rahatsiz etmeden basörtülü gidilebilecegini söylerken; sagimizdaki sendika, ‘devletin yasagindan’ hikmet aradi” diye konustu.

 

Toplu sözlesme ortak talebiyle masaya oturduklarini hatirlatan Gündogdu, üçlü taleple toplu sözlesme çalistayi yapilmasi karari aldirdiklarini, ancak diger iki konfederasyonun, memurlarin is güvencesinin tartismaya açilacagini gerekçe göstererek Abant’ta yapilan çalistaya katilmadigini belirtti.

 

Çalistayda, toplu sözlesme hakkinin verilmesi için karar alindigini söyleyen Gündogdu, bu iradenin anayasa degisikligine yansimasi için de büyük mücadele verdiklerinin altini çizdi. Referandumda ‘evet’ çikmasi için Memur-Sen’in büyük bir çalisma içine girdigini kaydeden Gündogdu, Kizilcahamam’daki Türkiye Bulusmasi’nda yaptigi konusmaya atifta bulunarak, söyle konustu:

“O gün demistik ki, ‘evet’ çikarsa, yillardir milletin anasini aglatanlarin anasi aglayacak. ‘hayir’ çikarsa, bizim anamiz aglamaya devam edecek. Referandum, bir bakima turnusol kagidi görevini yerine getirmistir.”

 

2010 yili toplu görüsmelerinde 9 yilin en iyi toplu görüsme sonucunu elde ettiklerine dikkat çeken Gündogdu, “2008 yilindaki toplu görüsmelere bayram havasi içinde imza atanlar, 9 yilin en büyük kazanimlarini saglayan ve imza atmak için can attiklari mutabakat metnine, gelen bir telefonla imza atamadan masadan kaçtilar. O gün, masadan kaçanlar simdi toplu sözlesme primini kendilerinin aldigini söylüyorlar. Toplu görüsme mutabakat metnine bakinca, kimin imzasinin oldugunu görecekler” dedi.

 

Memur-Sen’in büyümesini diline dolayan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu da elestiren Gündogdu, “Sendika yasasi çiktigi gün, üye sayilari sifirlanmisken, iki konfederasyondan biri 200 binlere, biri ise 300 bin üyelere ulasmisti. O zaman biz soruyoruz; o zamanki siyasi iktidar çok mu becerikliydi ki, bir ayda bu sayilara ulasildi? Sizin söylediginiz gibi, AK Parti çok mu beceriksiz ki, Memur-Sen bugünkü rakamina ancak ulasabildi. Suçumuz, bizim de bir Mogultay’a sahip olamamak mi? Biz, ilk günden beri adim adim emin adimlarla büyüyerek bugünkü noktaya ulastik. Siz, Memur-Sen’e kafayi takacaginiza, CHP’nin niye iktidar olamadigina kafa yorun. Milletin degerleriyle barisin, milletin taleplerini görmezden gelmeyin” seklinde konustu.

 

Memur-Sen Mersin Il Temsilcisi Ertugrul Yildiz ise, üye sayilari hakkinda bilgi verdi. Memur-Sen’in Türkiye genelinde baslattigi en az 500 bin üye kampanyasina katkida bulunmak için çalistiklarini ifade eden Yildiz, tek amaçlarinin, en kisa zamanda bu hedefe ulasmayi saglamak oldugunu kaydetti. 8 bin üye sayisini yakaladiklarini belirten Yildiz, 15 Mayis’a kadar 10 bin üyeye ulasmayi hedeflediklerini dile getirdi.

 

Ahmet Gündogdu, daha sonra, Mersin Egitim-Bir-Sen Sube ve Ilçe Yönetimleri Istisare Toplantisi’na katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen