Haber
2011-03-19 06:22:51
Isyeri Temsilcilerimizin Heyecanina Ortak Olduk

Kahramanmaras 1 No’lu Subemiz, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin’in katilimiyla Ögretmenevi’nde Isyeri temsilcileriyle istisare toplantisi yapti. Il genelindeki müdür ve müdür yardimcilari, Il, Ilçe yönetimleri, Sube Kadinlar Komisyonu üyeleri, Üniversite Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve merkez ilçe okul temsilcilerinin katildigi toplantida konusan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, sendikalarin en önemli organinin Isyeri temsilcileri oldugu ifade ederek, “Sizler bir okulu, okul ilçeyi, ilçe subeyi, sube merkezi olusturuyor. Sizlerin gücü, sendikanin gücüdür ve sizler var oldugunuz için sendika var. Sizler, ögretmenler odasindaki panonuzla varsiniz. Duvara astiginiz takvim kadar buradayiz diyorsunuz” dedi.

 

1992’de Kurucu Genel Baskanimiz merhum Mehmet Akif Inan’in, kirletilmis bir mücadele alaninda ‘Hilful Fudul’ örneginden yola çikarak bir çigir açmasinin yeni bir yolculugu baslattigini kaydeden Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Her sey sizlerin özgüvenini açiga vurmasiyla degisti. Mevlana’nin pergel metaforunu esas alarak, bir ayagi medeniyet degerlerinde sabit, digeri ile devamli genisleyen halkalar çizen bir anlayis ve sizlerin adanmisligiyla Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olusturuldu. Siz, ‘ben varim’ dediniz, sendikacilikta ezber bozuldu; kavga zemini rekabet zeminine, ücret sendikaciligi hizmet sendikaciligina dönüstü. Siz, ‘ben varim’ dediniz, basörtülü çocuklari üniversite girislerinde turnikelere sikistiranlarin uykusu kaçti.”

 

Egitim-Bir-Sen’in, özelde üyelerinin hak ve hukukunu savunurken, genelde ülkesinin ve tüm insanligin mutlulugu ve selameti için mücadele verdigini dile getiren Yalçin, “Isimleri ‘sendika’ ya da ‘sivil toplum örgütü’ olan bazi kuruluslar da mevcut. Ancak bunlarin pek çogu darbeden, kadinlarimiza yapilan ayrimciliktan, hukuksuzluktan yana tavirlarini her firsatta sergilemektedir. Egitim-Bir-Sen bagimsizdir fakat asla tarafsiz degildir” seklinde konustu.

 

 

Memur-Sen ailesinin daha da büyümesi için herkesin azimle çalismasi gerektiginin altini çizen Yalçin, bu isi yaparken olaya sadece bir üye yapmak olarak bakmamak gerektigini kaydederek, insani merkez alarak sendikacilik yapilmasi gerektigini vurguladi.

 

Kahramanmaras 1 No’lu Sube Baskanimiz Adnan Alagöz, 3 ay önce göreve geldiklerini hatirlatarak, bu dönem içerisinde Kadinlar Komisyonu olusturarak hizli bir çalisma temposuna girdiklerini ifade etti. Alagöz, 4 bin üyenin 850’sinin bayan oldugunu gözlemlediklerini, bayan üyelerin sayisini artirmak için çalistiklarini anlatti.

 

Alagöz, su anda sendika olarak etkili olduklarini ama yetkili olabilmek için çok büyük bir mücadele vermeleri gerektigini sözlerine ekledi.

 

Memur-Sen Kahramanmaras Il Temsilcisi Alpaslan Alkis ise, her ortamda her vesileyle hizmeti kendilerine siar edindiklerini belirtti. Egitim camiasi olarak insan egitiminin ortak noktalari oldugunu dile getiren Alkis, egitimdeki sorunlari asabilmek için el birligiyle hizmet vermeye devam edilmesi gerektigini söyledi.

 

Ali Yalçin, daha sonra Kahramanmaras 2 No’lu (Üniversite) Subemizi ziyaret etti. Sube Baskanimiz Hasan Furkan ve Sube Yönetim Kurulu üyeleriyle bir süre görüsen Yalçin, yapilacak çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulundu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen