Haber
2011-03-21 06:22:52
Ithal Ögretmene HAYIR!

Atanamayan ögretmenlerin çigligi kulaklari çinlatirken, KPSS hirsizligi sinirleri tahrip, adaylari magdur ederken, 16 bin Ingilizce Ögretmeni adayi sirada beklerken, Milli Egitim Bakanligi’nin gelistirdigi(!) söylenen bir proje çerçevesinde 40 bin “ithal ögretmen” getirmeyi planladigi yönünde çikan haberleri ibret ve hayretle takip ediyoruz.

 

Basina yansiyan sekliyle, “Yabanci Dil Ögretiminin Gelistirilmesi Projesi” kapsaminda ihtiyaç seviyesinde yabanci dil konusamama sorununu çözmeye yönelik oldugu ifade edilen proje(!) hakkinda Bakanlik yetkilileri açiklama yapmalidir. Bazi özel okullarda dil ögretiminde pratik için “Yabanci Ögretmen” istihdami uygulamasindan ilhamla Milli Egitim Bakanligi’nin her yil 10 bin olmak üzere 4 yilda toplam 40 bin ögretmen ithal etmeyi planlamasinin kabul edilebilecek hiçbir tarafi yoktur. Eger gerçekse, hangi rant çevrelerinin pazarladigi bilinmeyen proje hakkinda kamuoyunun bilgilendirilmeye ihtiyacinin oldugunu ortadadir.

 

Issizlik oraninin yüzde 12’lerde oldugu ülkemizde, egitim fakültelerinden mezun kalifiye elemanlar istihdam için beklerken, basina yansiyan ithal ögretmen haberlerini makul ve mantikli karsilamamiz beklenemez. Bakanligin, yabanci dil ögretimimizle ilgili sorunu masaya yatirip, ögretim yöntemlerimizi sorgulamak, hizmetiçi egitimle mevcut kadrolarin verimini yükseltmek, atama bekleyen Yabanci Dil Ögretmeni adaylarinin adaptasyonu ve bunlari talebe uygun hale getirmek gibi çözümler yerine ithal ögretmen istihdami ile gündeme gelmesini hayretle karsiladik.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, kesinlikle ‘Ithal Ögretmen’ istihdamina karsi oldugumuzun bilinmesini istiyoruz. Sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi ve yeni ögretmen alimi konusundaki taleplerimizi, kadro yetersizligi gibi bir bahane ile öteleyen, ögretmen açiginin 150 bin oldugu bir ortamda 350 bin ögretmen adayinin taleplerine cevap veremeyen Milli Egitim Bakanligi’nin konuya iliskin kamuoyuna açiklama yapmasini bekliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen