Haber
2011-04-13 07:23:05
IÜ Rektörü Söylet’e Ziyaret

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Istanbul 2 No’lu Sube Baskanimiz Hasan Yalçin Yayla ve Sube Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’i ziyaret etti.

 

Ahmet Gündogdu, ziyarette üniversite personelinin karsilastigi sorunlari ve çözüm önerilerini Rektör Söylet’e iletti.

 

Üniversitelerin toplumsal örgütlenmeyi en çok dile getiren kurumlar olmasina ragmen, kendi içlerindeki örgütlülük oraninin düsüklügüne dikkat çeken Gündogdu, Rektör Söylet’ten, sendikalilasma yönündeki hareketlere destek olmasini istedi. Örgütlü toplumun gücüne vurgu yapan Gündogdu, akademik çevrenin, bu bilince sahip oldugu halde, geride durmasini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

 

Gündogdu, 50/d maddesine göre yüksek lisans yapan ve bursiyer olarak çalisan ögretim elemanlarinin yaptiklari bir yillik bursiyer sözlesmesinin kendilerini tedirgin ettigini ifade ederek, bunun çözüme kavusturulmasini istedi.

 

Bilim merkezi olmasi gereken üniversitelerin eski aliskanliklarini terk etmesi gerektigini kaydeden Gündogdu, “Üniversiteler, her türlü görüsün özgürce ifade edilebildigi özgürlük ortamlari olmalidir” dedi.

 

Yüksekögrenim camiasinin sorunlariyla yakindan ilgilendiklerini ifade eden Gündogdu, fakülte ve enstitü sekreterlerinin maaslarinin hesaplanmasinda kriter olarak alinan katsayinin 3600’e çikarilmasi için sendika olarak Bakanlik ve YÖK nezdinde girisimde bulunduklarini dile getirdi. Gündogdu, ayni isi yapan ve ayni sorumluluga sahip iki ayri sekretaryanin, özellikle emekliliklerine yansiyan, maaslarindaki uçurumun giderilmesi gerektigini ve bunu üniversite çalisanlari adina takip ettiklerini kaydetti.

 

Istanbul 2 No’lu Sube Baskanimiz Hasan Yalçin Yayla ise, banka promosyonlarinin üniversite çalisanlarina tam olarak yansitilmadigini, bu sorunun ilgili mevzuat ve genelgelere uygun bir sekilde düzeltilmesini istedi.

 

Ziyarette, Istanbul 2 No’lu Sube Sekreterimiz Erkut Önes, Sube Teskilatlanma Sekreterimiz Ibrahim Demir ve Üniversite Temsilcimiz Zeynep Gökçen de hazir bulundu.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen