Haber
2012-10-01 07:32:04
Iyilikleri Artirmaya Devam Edecegiz

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, sendikaciligi, iyilikleri artirmanin ve kötülükleri engellemenin izdüsümü olarak gördüklerini ifade ederek, “Simdiye kadar yaptigimiz gibi simdiden sonra da ayni kararlilikla iyilikleri artirmaya devam edecegiz” dedi.

Ankara 1 No’lu Subemiz, divan toplantisini Çankaya IMKB Kiz Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçeklestirdi. Toplantiya katilan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, “Sizden biriniz bir kötülük, haksizlik, zulüm gördügünde onu eliyle düzeltsin, gücü yetmiyorsa dili ile düzeltsin, buna da gücü yetmiyorsa kötülüklere kalbiyle bugz etsin” diyen inancin müntesipleri olduklarini kaydederek, sunlari söyledi:

“Kalbiyle bugz eden genellikle örgütsüz kitledir. Olaylar karsisinda tarafi belli olan ama olaylara yön veremeyenlerdir. Eli ile düzelten icra makami, dili ile düzelten ise ilmiye sinifidir. Bir nevi rica makamidir. Sendikalar ise dili ile düzelten örgütlü ve en etkili kesimdir. Özlük ve özgürlük mücadelemizde aldigimiz mesafeleri örgütlülügümüze borçluyuz. Hiçbir sey ‘Sir Kapisi’-‘Kalp Gözü’ mantigi ile kendiliginden gerçeklesmiyor. Fiili dua ile adim atmakla, kararlilik göstermek ve sebat etmekle gerçeklesiyor. Gayreti ortaya koyduktan sonra dualari ile destekleyenlerin, basarimiz için el açanlarin katkisini asla inkâr etmiyoruz.”

“Geçmisin tortularindan kurtuluyorsak; katsayi, üniversitelerde kilik kiyafet sorunu, din egitimine getirilen engeller, kesintisiz egitim dayatmasi, Milli Güvenlik Dersi adi altinda egitimde sürdürülen askeri vesayet gibi can yakan konulari geride birakiyorsak, bunlarin kendiliginden gerçeklesmedigini de biliyor olmamiz lazim” diyen Yalçin, “Çalisma hayatindaki militarist uygulamalar da, kamusal alan yalani da bizler sayesinde bitecektir. Bundan kimsenin süphesi olmasin” seklinde konustu.

Ali Yalçin, sendikal hayata, kamu çalisanlarina ‘Toplu Sözlesme Hakki’ni kazandiran sendika olarak ilk toplu sözlesme taleplerinin arkasinda durduklarini, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme sorunu çözülmedigi için, isçiler 3+3’e imza attigi halde kamu çalisanlari adina 4+4’e imza atmadiklarini vurgulayarak, “Mutabakatsizliga ragmen egitim hizmet kolunda 18 maddelik kazanim elde ettik. Memur-Sen’in 2009 kazanimlarini dikkate almazsaniz, yillardir yetkili olarak ‘Toplu Görüsme Masasi’na oturanlarin toplam kazanimi 18 maddeyi bulmamaktadir. Mutabakatsizligi firsata çevirmeye ve el ovusturmaya çalisanlarin elleri bos çikmistir. Ek ödeme mücadelemiz ise eninde sonunda amacina ulasacaktir. Sendika olarak bu konudaki israrimizdan vazgeçmis degiliz” diye konustu.

Kazanimlarin, örgütlü olanlarin ‘örgütlü-örgütsüz’ herkese ikrami oldugunu dile getiren Yalçin, sunlari kaydetti: “Örgütsüz olup kalbi bizimle olanlara gelince, onlari davete devam edecek ve güç birligimizi büyütmeye çagiracagiz. Kalbi bizimle olanlarin kalibinin da bizimle olmasi için örgütlülügün gücünü anlatmayi sürdürecegiz. Sube Divan Kurulu olarak bu konuda sizlere çok önemli görevler düsmektedir.”

Ankara 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir ise, yaptiklari alan taramalarinda 4+4+4 yeni egitim sistemine iliskin uygulama ve isçilik hatalari yüzünden kendilerine dert yananlarin bulundugunu belirterek, “Elestirilen konularla ilgili biz önerilerimizi yasalasma sürecinin hemen pesinden Bakanliga sunduk. Yapilan bazi islerin bizim önerilerimizle uzaktan yakindan alakasi yok. Bunlara dogru diyecek degiliz. Biz, dogru kimden gelirse gelsin, dogru; yanlis da, kimden gelirse gelsin, yanlis deriz” ifadelerini kullandi.

60 aylik çocuklarin 1. sinifa kabulünün mevcut altyapi açisindan uygun olmadigini dile getirdiklerini söyleyen Kir, lisenin zorunlu hale getirilmesini ve ikinci dört yilda açiktan tamamlama seçeneginin olmamasini, ögretmenlerin tayinleriyle ilgili planlama hatalarini elestirdiklerini ifade ederek, “Çözüm önerilerimizi sunduk ama Bakanlik rötarli olarak bizim dedigimiz noktaya geliyor” diye konustu.

Sistemi özü itibariyla elestirenlerin azinlikta oldugunu, elestirilerin uygulamaya iliskin hatalarda yogunlastigini belirten Mustafa Kir, sözlerini söyle tamamladi: “Yoksa yeni sistemde Kuran-i Kerim, Siyer, Temel Dini Bilgiler, IHL’lerin orta kisimlarinin açilmasi gibi konularda halkin memnuniyeti söz konusu, halkin taleplerine direnenler olsa da… Çankaya’ya niçin bir Imam-Hatip Lisesi açilamiyor anlamis degiliz. 3 bin nüfuslu yerlerde bile açildigi halde onca basvurumuza ragmen bürokratlarin teennisi temenniye dönüstü. Bakanligi bu konuda harekete geçmeye çagiriyorum.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen