Haber
2013-06-04 07:40:08
İzmir 2 No’lu Şube Olağan Kongresi Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen İzmir 2 No’lu (Üniversite) Şube 1. Olağan Kongresi Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı’nın yaptığı kongrede, mevcut başkan Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit tekrar seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan Teyfik Yağcı, bir mutabakat dönemini daha geride bıraktıklarını belirterek, “İzmir’de Üniversite Şubemizin kongresini yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizi burada, böyle nezih bir toplulukla, böyle mümtaz şahsiyetlerle biraraya getiren teşkilatıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını kaydeden Yağcı, memleketin en ücra köşelerine kadar kök saldıklarını, sözü dinlenir, fikrine itibar edilir bir teşkilat haline geldiklerini söyledi. 

Sendikal mücadelede yeni bir dönemin bu kongre ile başladığını ifade eden Yağcı, “Üniversite, 28 Şubat sürecini yaşamış insanlardan biriyim. O günlerden bugünlere çok büyük gelişme kaydedildi. Fakat o zamanların korkularını hâlâ yaşayan insanlarımız var. Üniversitede kitap okuduğu için hakkında tutanak tutulan ve disiplin suçu işlediği gerekçesi ile ceza alan biriyim. İnsanlar bazı durumlarda tek başına haklarını aramakta zorluk çekebilmektedir. Sendikacılık, hak arama, kol kola verme ve yardımlaşma örgütüdür. Böyle bir örgütün içerisinde bulunan bir insanın tek başına mücadele etmesine gerek yok. Tarih boyunca örgütlü topluluklar örgütlenmeyen topluluklara hükmetmiştir” diye konuştu.

 

Ateş Nereye Düşerse Düşsün ‘Beni de Yakıyor’ Diyebilmeliyiz

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu terör belasından kurtulması, kardeşliğin tesisi, birlik ve beraberliğin inşası için sorumluluk almaları gerektiğini dile getiren Yağcı, şunları söyledi:

“Varsın o tuzu kuru olanlar, savaş tüccarları; kavganın devam etmesi için uğraşsınlar. Bizler, ‘Bana, sen şuna buna niçin sataştın diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler’ diye haykıran Bediüzzaman gibi, kendimizi bu yangına serçe misali de olsa su taşımak zorunda hissediyoruz. Varsın başkaları karga gibi odun taşıdığı yetmiyormuş gibi, su taşıyanları hainlikle suçlamaya devam etsinler.

Hz. Mevlana’ya sorarlar: ‘Sen Şems’ten önce de namazını kılar, ibadetini yapar mıydın? Yapardım. Ondan önce de etrafındakilere iyilik etmeye çalışmaz mıydın? Çalışırdım. Peki öyleyse değişen ne?’ Hz. Mevlana bu soruya şu sarsıcı ve düşündürücü cevabı verir: ‘Şems gelmeden önce üşüdüğüm zaman ısınırdım. Şems geldikten sonra, dünyada bir Müslüman dahi üşüyorsa, ısınmaya hakkım olmadığını öğrendim.’ Evet, Sorumluluk hissi taşımak erdemli olmaktır. Ateş düştüğü yeri yakar, evet, elbette ateş düştüğü yeri yakacak. Fakat ‘Ateş düştüğü yeri yakar’ demek, bizim için çok bencilce söylenecek bir sözdür. Biz öyle diyerek kendimizi temize çıkaramayız. Biz öyle olmalıyız ki, ateş nereye düşerse düşsün, beni de yakar, bizi de yakar, yakıyor diyebilmeliyiz.”

Geleceğimiz İçin Hep Birlikte Mücadele Ediyoruz

“İşi insanlar yaparlar ve yerine getirirler. Kişilere, kitlelere, topluluklara, etkili ve yetkili yerlere bu değerlerin, bu ifadelerin, bu manaların anlatılması, kabul ettirilmesi, devamında hayata geçirilmeye çalışılması konusunda gayret gerekmektedir” diyen Teyfik Yağcı, “Bu gayreti sivil toplum örgütleri kamuoyu oluşturarak hayata geçmesine katkı sunmalıdır. Bizim yaptığımız ve yapmak istediğimiz budur” şeklinde konuştu.

Sorumluluklarını bilerek, ‘sen yoksan biz eksiğiz’ mantığıyla güçlerine güç katmaya devam edeceklerini belirten Yağcı, “Dev sancılar taşıyan bir örgütüz ve bu örgütten geleceğimiz için, güzel kararlar çıkması için hep birlikte mücadele ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kongremiz Yeni Bir Mücadelenin Habercisidir

Eğitim-Bir-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, 2012 yılı itibarıyla müstakil temsilcilik olarak görev aldıkları akademik arenadaki sendikal mücadelelerinde önemli bir sürecin başladığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Bu kongre, elit zümrenin dışına çıkarılmışların söz hakkı kazandığı canlı bir kongredir. Yeni bir mücadelenin habercisidir. Bu kongre, kirletilmiş sendikacılıktan çıkıp temiz sendikacılığa geçiş için yeni bir başlangıcın habercisidir. Birilerinin istediği şekle girmeyenlerin, olduğu gibi mücadele ettiği adil bir kongredir. Başladığımız bu yolda tüm üyelerimizin hakları için sonuna kadar mücadele edilecek, dil, din, ırk gibi her türlü ayrımcılığa karşı kapılarımız kapatılacaktır. Aynı düşünceleri paylaştığımız üyelerimizle sendikacılık adı altında verilecek bu yeni sendikal mücadele İzmir’e damgasını vuracaktır.”

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, Fuat Yeşilatalı, Sevgi Kocaoğlu, Hüseyin Özcan, Oğuzhan Şemsettin Yağmur, Doç. Dr.Yusuf Güner, Halil Tutun. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen