Haber
2012-03-19 06:29:53
Kademeli Egitimi Engellemeye Çalisanlar Milletin Taleplerini Görmezden Geliyor

Memur-Sen Istanbul Il Divan Toplantisi, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapildi. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla gerçeklesen toplantida, Memur-Sen, Sekerbank, SBN Sigorta ve Grup Marmara Sigortacilik araciligiyla imzalanan Ferdi Kaza Sigortasi’nin tanitimi yapildi.

Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Can Cankesen, Birlik Haber-Sen Genel Sekreteri Gürbüz Inaltekin, Memur-Sen Il Temsilcisi Durali Baki, bagli sendikalarin sube baskani, temsilci ve yönetim kurulu üyelerinin katildigi programda konusan Ahmet Gündogdu, referandumun, ülke için kirilma noktasini olusturdugunu, eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin ayristigini söyledi. Referandum öncesi devletin her çesidinin oldugunu ifade eden Gündogdu, “Referandum öncesi olmayan sadece milletti. Var olan millet ise gerektiginde dövülecek millet idi” dedi.

Referandumla devletin milletinden milletin devletine adim atildigini kaydeden Gündogdu, insani merkeze alan anlayisin sendikal bakis açilarini olusturdugunu dile getirdi. Referandumda ‘toplu sözlesmeye de toplumsal sözlesmeye de evet’ dediklerini hatirlatan Gündogdu, toplu sözlesmenin yolunun referandumla açildigini hatirlatti.

Kademeli Egitime Geçilmelidir

Gündemdeki konulara da deginen Gündogdu, kesintisiz egitimden kademeli egitime geçisi öngören teklifin sahibinin 18. Milli Egitim Surasi’nda Egitim-Bir-Sen oldugunun altini çizdi. Imam hatip liselerini kapatmak adina bütün meslek liselerini kapatan anlayisin, bugün kademeli egitime geçisi engellemeye çalistigini belirten Gündogdu, dayatmanin hiçbir egitimci görüsüyle bagdasmadigini, pedagojik bir model olan kademeli egitimi engellemeye çalisanlarin milletin taleplerini görmezden geldigini vurguladi.

Yeni Anayasa Yapilmalidir

Türkiye’nin yeni anayasaya hazir tek kurumunun Memur-Sen olduguna dikkat çeken Gündogdu, benzeri olmayan bir anayasa çalismasina imza attiklarini ifade ederek, halkin talep ve isteklerini ortaya çikardiklarini kaydetti.

“Rakiplerle farkimiz burada da ortaya çikiyor” diyen Genel Baskan Ahmet Gündogdu, “Solumuzdakiler, Imrali’ya selam durmak için sendikacilik yapiyor; sagimizdakiler, ‘Silivri’ diyor. Biz sadece ve sadece millet iradesini önemsiyoruz” seklinde konustu.

Toplu Sözlesme

‘Kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki verilmemesi halinde bir daha toplu görüsme masasina oturmayacagiz’ dediklerini hatirlatan Gündogdu, “Bu yönde birçok çalistay yaptik. Referanduma destek olduk. Referandum sonrasi, memur maaslarini belirleme yetkisini toplu sözlesme masasina devretmek istemeyen oligarsik bürokrasi ve bakanlarla karsilastik. Uzun süren bir uyum yasasi çalismasi yürüttük. Alt komisyonda birçok beklentimiz karsilandi. Halen olmazsa olmaz isteklerimiz var. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu beklentilerimizin de karsilanmasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Hayati Yazici’nin bakanligi döneminde, sendikali olmayan kamu çalisanlarinin yetkili sendikaya dayanisma aidati ödenmesi konusunda anlastiklarini söyleyen Gündogdu, sunlari kaydetti: “Daha önce ‘evet’ diyen diger konfederasyon, egitim hizmet kolunda yetkiyi kaybedince simdi ayak diriyor. Ancak, biz dayanisma aidati konusunda israrliyiz. Bunun saglanamamasi halinde, sendikali kamu çalisanlarina ödenen toplu sözlesme ikramiyesinin artirilmasini isteyecegiz.”


Sözlesmelilerin kadroya alinmasi uygulamasinda kapsam disi kalan sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik söz aldiklarini ifade eden Gündogdu, bu yöndeki beklentilerinin toplu sözlesmeden önce karsilanmasini beklediklerini vurguladi.

Toplu sözlesme hazirliklarini tamamladiklari bilgisini de veren Gündogdu, “666 sayili KHK ile memnun oldugumuz sonuçlar da var, eksik kalan hususlar da. Ögretmen ve ögretim elemanlari, din görevlileri gibi, kararnameden faydalanamayan kamu çalisanlarinin magduriyetini toplu sözlesme masasina tasiyacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Gündogdu, daha sonra, Istanbul 1 No’lu Subemizin toplantisina katildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen