Haber
2014-05-26 07:46:33
Kadim Medeniyetimizin İnşasından Sorumluyuz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak önemli sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, “Ekmeğimizi büyütmenin, özgürlük alanlarımızı genişletmenin yanında kadim medeniyetimizin inşasından da sorumluyuz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube ve ilçe yönetimleri Nevşehir Kozaklı’da bir araya geldi. Eğitim ve istişare toplantısında mutabakat sonuçları değerlendirilerek, bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, kamu görevlileri için en emin adresin, en güvenilir limanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu ifade ederek, “İnsanımıza, insanlığa, medeniyet değerlerimize dair ne varsa dert edineceğiz, bunları sahipleneceğiz. Bunların yeniden inşası için aklımızı, yüreğimizi ve bedenimizi taşın altına koyacağız dedik. Vesayeti deşifre edeceğiz, milletin iradesini gasp etmeyi meslek edinen darbecilere geçit vermeyeceğiz dedik ve duruşumuzdan taviz vermedik. Söylemlerimizi, çalışmalarımızı bu doğrultuda hayata geçirdik. Temel hak ve özgürlüklerin adresi olan sendika olarak, kadim medeniyetimizin inşasından da sorumluyuz” dedi.



 

1992 yılında sendikal yolculuğa başlarken, zulmün ve zalimin karşısında olacaklarını, mazlumun ve mağdurun yanında yer alacaklarını; emeği saygın kılmanın, ekmeği büyütmenin mücadelesini vereceklerini deklare ettiklerini belirten Tektaş, “Kararlı eylemlerle eğitim çalışanlarına, kamu çalışanlarına önemli kazanımlar sağladık. Ülkemiz, insanımız, değerlerimiz adına önemli kazanımların sağlanmasının öncüsü yine bizler olduk. Söylem, eylem ve kazanımlarımız sebebiyle nüfuzumuz arttığı gibi, her geçen gün nüfusumuz da katlanarak arttı” şeklinde konuştu.

 

İnsanlığın yararına birçok çalışmayı başlatıp sonuçlandırdıkları gibi, başka kişi ya da kurumlar tarafından yine insanımızın faydasına olan çalışmalara da destek veren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını vurgulayan Tektaş, şunları söyledi:

 

“Eğitim-Bir-Sen, kardeşlik sevgisinin merkezi, kişi hak ve özgürlüklerini besleyen esintilerin kaynağıdır. Kanın, kinin, acıların, gözyaşlarının olmasını istemiyoruz. Ülkemizde bir huzur iklimi olsun, oluşsun; barış, güven, kalkınma ve esenlik olsun istiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, ülkemizde huzur ikliminin devam etmesini istiyoruz.”


 

Milletimizin İradesini Asla Çiğnetmeyiz

 

Esat Tektaş, 17 Aralık’ta ana, 25 Aralık’ta tüm ara renkleriyle açığa çıkan yeni bir sürecin daha başladığını kaydederek, “17 Aralık, ‘Büyük Türkiye’ hedefini yaralama; ülkemizi demokratikleşme, özgürleşme ve kalkınma yolculuğundan geri döndürme girişimidir. Yakalamış olduğumuz huzur iklimini bozma, ülkemizi yeni bir kaosa sokma girişimidir. 17 Aralık, kişilere ait mahrem bilgiler elde edilerek, ahlaksızca kullanarak şantaj terörüyle korku oluşturup, ülkenin ve milletin geleceğini zapturapt altına alma hamlesidir. Yeni bir vesayet sistemi kurma, yeni bir vesayetçi güruh oluşturmadır. Bu ülkenin beş kuruşuna göz koyanın kursağında koyar, hesabını sorar, sorulmasının takipçisi herkesten önce bizler oluruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle, hukuk içerisinde en ağır cezaya çarptırılmasını isteriz. Ama yeni vesayetler oluşturarak, milletin iradesinin çalınmasına asla fırsat vermeyiz. Devletin içerisine sızmış, emniyet, yargı ve bürokraside gizlenmiş kişiler, örgütler ve paralel yapılanmaların, şantaj terörü ile kayıt dışı siyaset yaparak, sandık dışı yollarla iktidar olmalarına fırsat tanımayız. Milletimiz de bu duruma fırsat vermez, asla vermeyecektir. Ülkemiz, milletimiz tüm sorun ve sıkıntıları demokratik yollarla ve en kısa zamanda atlatacaktır. Bunu 30 Mart seçimlerinde göstermiştir. Örgütümüz mevcut ve olası sorunların aşılmasında yine öncü rol oynayacak ve süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Adnan Alagöz, 800 yeni üye ile zirvedeki yerlerini koruduklarını ifade ederek, başta Şube yönetimi olmak üzere tüm ilçe yönetimlerine teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen