Haber
2013-06-25 07:40:38
Kadın Komisyonları Karadeniz Bölge Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Samsun, Artvin, Rize, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Giresun ve Ordu Şube Kadınlar Komisyonu temsilcileriyle Trabzon’da buluştu. Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, komisyonun çalışmaları ve işleyişiyle ilgili bilgi verdi.

Kadın olarak birçok ortak yönlerinin, ortak sorunlarının ve taleplerinin bulunduğunu ifade eden Özdemir, “Sizlerle tanışmak,  daha samimi ve güçlü bir  iletişim içinde olmak için bu toplantıları önemsiyoruz. Kadınlar her alanda yapılan çalışmalara mutlaka etkin bir şekilde  katılmalıdır. Şayet siz kadın olarak içinde bulunmanız gereken alanları boş bırakırsanız sizin yerinizi başkaları  doldurur. Çalışanlarının yüzde 53’ünün kadın olduğu eğitim camiasında, çalışma şartlarımızın ve özlük haklarımızın iyileştirilmesi yönünde pek çok talebimiz var. Güçlü bir örgütlenmeyle aşamayacağımız hiçbir  engel yoktur. Kamuda kıyafet serbestisi için topladığımız 12 milyon 300 bin imza bunun en güzel örneğidir. Kadın kimliğimizle kendi sorunlarımızı dile getirmeli ve bunların  takipçisi olmalıyız” dedi.

Özdemir, diğer bölgelerde de buna benzer komisyon toplantıları yapacaklarını, kadınlar olarak hep birlikte, kadının her alanda statüsünün yükselmesi için çalışacaklarını söyledi.

Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatun Özkümüş, “Akıl unutur, kâğıt uçar; ille defter, ille defter” diyerek yazılı, planlı ve programlı çalışmanın önemine dikkat çekti.

“Yıllık çalışma programları yapmalıyız, çalışmalarımızı dosyalamalıyız, böylece tecrübe birikimi oluşturmalıyız” diyen Özkümüş, “Komisyon üyeleri bir elin parmakları gibi bütünü oluşturur. Farklı düşünüp yeni fikirler öğreterek gelişiriz. Birbirimize değer vererek gerçekleştirebileceğimiz programlar hazırlamalıyız. Tam bir ekip çalışması sergileyerek yıkıcı olmayan eleştirilere açık olmalıyız” şeklinde konuştu.

Proje ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habibe Öçal, projenin bir etkinlikler bütünü olduğunu belirterek, “Bakanlığın, sivil toplum kuruluşlarının, hatta AB’nin projelerine katılabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Güncel konularla, günlük problemlerle ilgilenmeleri gerektiğini kaydeden Öçal, şöyle konuştu: “Topluma karşı  sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Bizler anneyiz, öğretmeniz. Değerler eğitimine önem vermeli ve çocuklarımızın daha bilinçli olması için çalışmalıyız. Çocuk ve gençlerimizde, farklı fikirlere saygı kültürünü yükseltmeli, yakma, yıkma, ötekine zarar verme ruhunu değiştirmeliyiz.”

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara ise, geçmişte bazı sendikacıların sendikacılıkta kötü izler bıraktığını ifade ederek, “Biz bu izleri silmeye ve yerine güzel ve doğru sendikacılık anlayışını yerleştirmeye çalışıyoruz. Biz iyiliği emretmeli, kötülükten alıkoymalıyız. Sendikamız üyesi olsun ya da olmasın, tüm memurların dertlerine çare üretiyoruz. Serbest kıyafet eylemimizde olduğu gibi tam özgürlük istiyoruz. Bizler gelecek nesillere önem vermeli ve destek olmalıyız” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen