Haber
2011-11-21 06:28:39
Kadin Ögretmene Cinsiyet Ayrimciligi Yapilmasi Suçtur

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, derste peruk taktigi gerekçesiyle kinama cezasi uygulanan ögretmenle ilgili olarak, “Peruk takmak zorunda birakilmak asagilayici bir durumdur. Ayni inançtaki erkek ögretmen çok rahatlikla görevini yapiyor ve kadin olunca yapamiyorsa, bu cinsiyet ayrimciligidir, suçtur” dedi.

 

Ahmet Gündogdu, Antalya Subemizin yeni hizmet binasinin açilis törenine katildi. Burada kisa bir konusma yapan Gündogdu, daha sonra gazetecilerin sorularini cevapladi.

 

Bir gazetecinin, “Antalya’da basörtülü ögretmene, perukla derslere girdigi gerekçesiyle kinama cezasi verilmisti. Ayni ögretmene, sinifta dini içerikli kitaplar bulundugu gerekçesi ile yeniden kinama cezasi verildi. Bu cezanin sahte belgelerle yapildigi iddia ediliyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz” sorusu üzerine Gündogdu, devlet dairesinde ögretmenin peruk takmak zorunda kalmasinin asagilayici bir durum oldugunu söyledi.

 

Kadin ögretmene cinsiyet ayrimciligi yapildigini kaydeden Gündogdu, bunun ayni zamanda insan haklari ihlali ve egitimde firsat esitliginin gasp edilmesi oldugunu vurguladi. Gündogdu, basörtüsünün yasalarla, anayasa ile yasaklanamayacagini kaydederek, “Artik çalisma hayatinda, Meclis’te, üniversitelerde basörtüsü yasagi diye bir ayipla yasamak istemiyoruz” seklinde konustu.

 

Türkiye’de kadinlar arasinda esitlik bulunmadigini dile getiren Gündogdu, adaletin olmadigi yerde esitligin bir ise yaramayacagini ifade etti.

 

Bugünlerde depremdeki fay hatlarinin çok konusuldugunu belirten Gündogdu, Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a çagrida bulunarak, sunlari söyledi:

“12 Eylül referandumu ile demokrasinin en yakin, en tehlikeli fay hatlarini bertaraf ettik milletle birlikte. O balyoz plancilarina, millete hakaret edenlere, 28 Subat sürecinde, 12 eylüllerde milletin degerlerini tokatlayanlara, milletle birlikte yüzde 58’lik bir balyoz indirdik. Bu ülke gerçekten demokratik bir ülke olacaksa, anayasasi, anayasal suç isleyenlerin yaptigi anayasa olmamalidir. Bir atasözümüz vardir, ‘Evde kendi basini baglayamayanlar, dügünde gelin basi baglamaya kalkisiyor’ diye. Biz bugün Suriye diktatörüne ‘diktatörlük yapma’ diyoruz; dün Libya diktatörüne dedik, daha önceleri Irak diktatörüne dedik. Ama hala diktatörlüge müsaade eden anayasayla yönetiliyor olmaya devam ediyoruz. Ben buradan Sayin Basbakanimiza çagrida bulunuyorum. Bugünlerde deprem terör gibi önemli gündemlerle sanki yeni anayasa ikinci plana itilmis gibi. Sayin Basbakanimiz ‘siyasi hayatimiza mal olsa da, depreme dayanaksiz binalari yikacagiz’ dedi. Ayni kararliligi ‘siyasi hayatimiza mal olsa da, vesayet sistemini topyekûn yikacagiz ve bu ülkeyi yeni anayasaya kavusturacagiz’ demesini de bekliyorum.”

 

Konusmalarin ardindan Antalya Subemizin yeni hizmet binasinin açilisi dua ile yapildi. Törene, Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Dösemealti Belediye Baskani Nurettin Tursun, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Bedrullah Erçin, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Veli Kaya ile çok sayida üyemiz katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen