Haber
2013-10-01 07:43:17
Kadınlar Komisyonu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Erzurum?da Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’nı Erzurum’da yaptı. Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Sivas ve Van Şube Kadınlar Komisyonu temsilcilerinin katımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, sendikamızın kadın merkezli çalışmalara önem verdiğini ifade ederek, “Kadın üyelerimizde aidiyet duygusunu geliştirecek, onların kendilerine olan özgüvenlerini artıracak çalışmalara önem veriyoruz. Değişen toplumsal dinamiklere paralel olarak kadınlarımızı sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha etkin hâle getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Daha çok kadın çalışanı sendikal çalışmalarına katmaları gerektiğini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

“Teşkilatlarımızda kadınları sendikal faaliyetlerden alıkoyan şartların hızla değiştirilmesi ve iyileştirilmesi gereklidir. Bunun için de çalışma şartları ve ortamları kadınlara uygun hale getirilmeli, toplantı yer ve zamanları kadın üyelerin katılımı dikkate alınarak belirlenmeli, toplantılar kadınların rahat ulaşabilecekleri yerlerde yapılmalıdır. Kadınlar, gerek şube yönetimlerinde gerekse kadın komisyonlarında aktif görev üstlenmeli, karar mercilerinde etkin olmalıdır. Teşkilatlarımızda kadınlar komisyonu başkanları şube yönetim toplantılarına katılmalı, alınan kararlarda aktif bir şekilde rol almalıdır. Herkes tarafından kabul edilebilecek bir gerçektir ki, farklı aktörler karar mekanizmalarında etkin bir şekilde rol alırlarsa, alınan kararların uygulanmasında da etkin olurlar. Bu durum sendikamızı daha dinamik hale getirecek, etkinliğinin artmasına da katkı sağlayacaktır.”

Kadın yönetici azlığının, çalışanının yüzde 53’ünün kadın olduğu eğitim camiasında önemli bir eksiklik olduğunu dile getiren Özdemir, “Sendikamız ve sendika yöneticilerimiz bu konuda son derece hassas bir yaklaşım içerisindedir. Son yıllarda devletin de izlediği politika gereği, kadınların karar mekanizmalarında etkin bir şekilde görev üstlenebilmeleri için hassasiyet gösterilmekte, yönetmelik ve benzeri metinlerde altı çizilmektedir. Kadının çalışma hayatında yönetsel süreçlere katılımı, çalışma hayatına ve sosyal hayata kadın elinin değmesi demektir” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen