Haber
2015-09-09 07:57:08
Kadınlar Komisyonu genişletilmiş istişare toplantısı Kırıkkale ve Çorum'da yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu, Kırıkkale ve Çorum’da il ve ilçe kadınlar komisyonu üyeleriyle genişletilmiş istişare toplantıları gerçekleştirdi.



Kadın örgütlenmesi, toplu sözleşme kazanımları ve aktüel konuların değerlendirildiği toplantılarda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, “Örgütlü olmak, güçlü olmaktır; tek başımıza yapamadığımız pek çok şeyi örgütlenerek daha kolay ve daha iyi yapabiliriz” dedi.


Türkiye’de kadın örgütlenmesinin henüz istenen seviyede olmadığını ifade eden Öçal, kadınların sivil toplum kuruluşları içinde daha çok yer almalarının önemine dikkat çekti. Kadınların sendikal faaliyetlere katılabilmesi için faaliyetlerin kadınların katılabileceği zaman aralıklarında yapılmasının katılımı artıracağını belirten Öçal, Şube yönetiminde görev alan kadınların okulları ziyaret ederek eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi.






Toplu sözleşme sonucunda elde edilen kazanımlar hakkında bilgi veren Öçal, Memur-Sen’in 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini, önemli kazanımlar elde ederek sonuçlandırdığını dile getirdi.


Konuşmasında, terör saldırılarına da değinen Habibe Öçal, “Her gün yeni bir şehit haberiyle yüreğimiz dağlanmaktadır. Millet olarak çetin günlerden geçmekteyiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan hiçbir zihniyete kadınlar olarak geçit vermeyeceğiz. Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik hiçbir illegal yapıya itibar etmeyip uygun zeminlerde bunlarla mücadele etme kararlılığındayız” şeklinde konuştu.







Kırıkkale’de 11 hizmet kolundan 200’ü aşkın üyenin katıldığı toplantıya Memur-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Oktay Sümer ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Tayyibe Göktan Parmaksız; Çorum ise Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Zübeyde Ürünoğlu ev sahipliği yaptı. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen