Haber
2013-11-04 06:43:45
Kadınlar Komisyonu Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı Yapıldı

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı’nı Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Batman, Mardin, Tunceli ve Muş kadın komisyonları başkan ve üyelerinin katıldığı programda konuşan Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, başörtüsü serbestliğinin kelebek etkisiyle üniversiteler ve kamudan sonra TBMM’ye kadar ulaştığını ifade ederek, “Toplumda başörtüsü konusunda ortak bir uzlaşı vardı. Bunun en güzel örneğini Memur-Sen’in başlattığı ‘Özgürlük için 10 Milyon İmza’ kampanyasında gördük. Bu uzlaşı kültürü ve hoşgörü, başörtüsünü siyasete ve Meclis’e taşıdı” dedi.

Bugünlerde ülkemizin özgürleşmesi ve demokratikleşmesi adına büyük adımların atıldığını belirten Özdemir, “Kadınlar için gerçek anlamda seçilme hakkı 31 Ekim 2013 tarihinde kazanıldı. Başörtülü kadınlar herhangi bir yasak olmamasına rağmen Meclis’te temsil edilemiyordu.  Bu tabunun yıkılması, zor da olsa, bedeller ödense de, hepimizi sevindirdi” şeklinde konuştu.

Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayan Özdemir, “Önümüzde bir zamanlar hayal edilmesi bile mümkün olmayan alanlar açıldı. Türkiye bundan sonra başörtülü genel müdür, müsteşar, milletvekili ve bakanlara hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı olarak bizler de bundan sonra diğer hemcinslerimizle beraber bakanlığın değişik birim ve kademelerinde eşit koşullarda var olacağız. Kamusal alanda kadınlar artık kılık kıyafetiyle değil, üretecekleri işlerle değerlendirilecek ve var olan kapasite ve potansiyelini yasaklarla mücadelede değil, kalkınmış ve müreffeh Türkiye’yi inşa edecek bir neslin yetiştirilmesi için kullanacaklar” ifadelerini kullandı.

Bütün olumsuzlukları birlikte aşmanın yollarını aramaları gerektiğini kaydeden Safiye Özdemir, şunları söyledi: “Her yerde birlik ve beraberlik içinde olalım. Güneydoğu için böylesi bir durum söz konusu. Bu demektir ki, kadınları, yaptığımız işin gerekliliğine inandırdığımızda, onları çalışmalarımıza dâhil ettiğimizde, olumsuzlukları aşmamamız için hiçbir neden yoktur. El birliği ile çalışalım, bölgede kadın komisyonu olmayan hiçbir il bırakmayalım.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen