Haber
2013-11-18 06:43:54
Kadınlar Komisyonu Karadeniz Bölge Toplantısının İkincisi Samsun'da yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Karadeniz Bölge Toplantısı’nın ikincisini Samsun’da gerçekleştirdi.
 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun da katıldığı toplantıda, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Burada bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, yaptıkları toplantıların, ülkemizin geleceğini daha ileriye götürmek için sancılıların, bedel ödemişlerin ve bedel ödemeye hazır olanların ‘ne yapabiliriz’ toplantıları olduğunu ifade ederek, “Kadınlar Komisyonumuz, bu amacımızı çok kısa sürede okuyarak sahaya çıktı ve her bölgede bizimle beraber oldu. Bölge toplantılarını yapmaya karar verdiğimizde, bu kararın en güzel yanı, Kadınlar Komisyonu ve Genç Memur-Sen’i bu toplantılara dahil etmek oldu. Bunu sizlerle bir araya geldikçe daha önemli bulmaya başladım. Bundan sonra kadınlarla ilgili konularda öne çıkmayacağız, yanınızda olacağız. Çünkü artık kadınlarla ilgili sorumluluk sizlerde” dedi.
 

2014 yılının Kasım ayında ilçe temsilciliği ve şube seçimlerinin başlayacağını kaydeden Gündoğdu, “Yönetimlerde var olmak için değil, eşit yönetim kurulu üyesi olmak için sahaya çıkmalısınız. ‘Eşim, çocuklarım’ mazereti bulmayalım. Çalışmak için yol arayın, yol sizin. Tarlada oluşturduğunuz iz kadar harmanda sözünüz olur. Sendika, mücadele etmek, alanda olmak demektir. Sizleri alanda görmek ve sizlerle beraber aynı hedefe kilitlenmiş bir şekilde çalışmak istiyoruz. Sendikamıza yeni üyeler kazandırmak sizlerin elinde” şeklinde konuştu.


 

Başarının yüzde 99’unun ter akıtmak, yüzde 1’inin ise ilham olduğunu belirten Gündoğdu, “Tembele ilham gelmez. Ufkunuz geleceğe ne kadar ışık tutuyorsa, siz o kadar varsınız” ifadelerini kullandı.
 

‘Erkeklere Havale Et, Gelişmeleri Seyret’ Kolaycılığına Kaçmayacağız

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir ise, kadınlar olarak modern hayatın içinde sıkıştırılmış kimliklerle yaşadıklarını, birçok kimliğe sahip olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
 

“En önemli kimliğimiz annelik. Anne olarak önemli yükümlülüklerimiz var. Eş olarak ev içinde sorumluluklarımız erkeklerden daha fazla. Her birimiz bu kimliklerimizin yanında, öğretmen, memur, evlat, kardeş ve sendikacıyız. Bizler uzun bir süredir örgütlü mücadelenin içinde olmaktan çekinen bu ülkenin Eğitim-Bir-Sen üyesi kadınları olarak yeni bir başlangıç yaptık. Sorumluluklarımızın farkında olup değerlerimizi merkeze alarak yaşayacağımız bir hayat için mücadele edeceğiz. Haklarımızı aramak, bizi mağdur eden haksızlıklara karşı durmak mücadelesinde, ‘erkeklere havale et, gelişmeleri seyret’ kolaycılığına kaçmayacağız. Sorumluluk alacağız, mücadeleyi başlatacağız ve sizlerden de destek isteyeceğiz. Sadece kadınlarla ilgili konularda değil, öznesinde kadının yer aldığı durumlarda değil, her konuda, her alanda çalışma yapacağız, çözüm geliştireceğiz. Sendikamızın faaliyetlerine, hak arama mücadelesine eşlik edeceğiz.”

Hayatın her alanında kadınların yer alması, adaletin hâkim olması için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Kadınlar Komisyonu olarak aktif, atak ve cesur olacağız; hayatın içinden, insanların hayatlarına dokunan faaliyetler yapacağız. Sizler, her biriniz, bulunduğunuz illerin, ilçelerin öncülerisiniz. İnsan hakları, kadın hakları, çalışma hayatı, kadın emeği ile ilgili gündemlerde siz önde olmalı; bu konularda basının ilk demeç istediği kişiler arasında sizler yer almalısınız” diye konuştu.
 

Özdemir, ‘bir insanı kurtaran, bütün insanlığı kurtarmış olur’ anlayışıyla hep birlikte var güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen