Haber
2013-12-10 06:44:11
Kadınlar Komisyonu Marmara Bölge Toplantıları Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Marmara Bölge toplantıları, İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirildi. Burada konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Şimdiye kadar ne sıkıntı çektiysek, kadınlar üzerinden milletin değersizleştirilmesi projesiyle çektik. Bundan sonra ne kadar yol alacaksak, bu, sizin ezberleri bozup yeni şeyler söylemenizle olacaktır. Kamuda başörtüsü yasağı en önemli meselemizdi; sorun çözüldü, eşitlik sağlandı. Bundan sonra kadınların el atacağı alanlar başladı. Bunun için sendika mükemmel bir araçtır” dedi.

Kadınlar komisyonunda yer almanın önemine değinen Gündoğdu, “Daha önemlisi, şube yönetiminde olmaktır. Şube yönetim kurulu üyeliği mazbatalıdır ve hâkimden mazbatayı almak önemlidir. Ama yarışta nerede olacağınızı sizin performansınız belirleyecektir” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, “Sofrada tuzu olmayanın sözü de olmaz” diyerek, kadınları sendikal çalışmada alana davet etti.



 

Özdemir: 28 Şubat Mağdurlarını Bizimle Haberleşmeye Davet Ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir ise, yüzde 53’ü kadın olan eğitim camiasında eğitimin genel problemlerinin yanında kadınların da sorun ve taleplerinin olduğunu belirterek, “Bu istek ve taleplerimizi yetkililere iletmenin, bunlara çözüm istemenin en etkin yolu örgütlenmekten geçmektedir. Bunların, güçlü bir örgütlülükle dile getirildiği takdirde karşılık bulacağını biliyoruz. Bunun en güzel örneğini kamuda sivil itaatsizlik eyleminde gördük. Sendikamızın başlattığı sivil itaatsizlik eylemiyle 12 milyon 300 bin imza toplanmıştır. Darbe ürünü olan kamuda kılık-kıyafet yönetmeliği bu örgütlü mücadelemiz sonucu otuz yıl sonra kaldırılmıştır. Şimdi kadınlarımız inançları ile ekmekleri arasında bölünmüşlük duygusu yaşamadan mesleklerini icra ediyorlar. Çalışma hayatında farklı, özel hayatında farklı davranma zorunluluğu ile çifte kimlik baskısı altında ezilmeden özgüvenleri yüksek, daha özgür, daha dinamik ve daha verimliler” diye konuştu.

Kadınlar Komisyonu olarak, 28 Şubat Davası’nın görülmeye başlandığı ilk gün Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Özdemir, “Müşteki olarak halen duruşmaları takip ediyoruz. Sizlerden bu konudaki en büyük beklentimiz, ‘Rakamlarla 28 Şubat’ çalışmamıza destek vermeniz. Bu çalışmadaki amacımız, 28 Şubat darbesi sonucu eğitim ve çalışma hayatından mahrum bırakılan insanlarımızın sayısına ulaşmaktır. İstatistiklere dayanan böyle bir çalışma hem ulusal hem de uluslararası arenada haklılığımızın belgesi olarak elimizi güçlendirecektir. Bu hukuk dışı süreçte mağdur edilen herkesi, iletişim bilgileri ile egitimbir28@gmail.com adresi üzerinden bizimle haberleşmeye davet ediyoruz” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen