Haber
2023-10-24 09:51:29
Kadınlar Komisyonu teşkilat buluşmalarına devam ediyor

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Sıdıka Aydın, Tokat, Amasya, Samsun, Burdur ve Isparta’da teşkilatla buluştu. Toplantılarda örgütlü gücün önemine değinen Aydın, sendikal alanda güçlü olmanın yeni kazanımlar elde etmek için önemine vurgu yaptı.

Toplu sözleşme sonrası teşkilat buluşmaları kapsamında il ziyaretlerine devam eden Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, beraberindeki heyet ile birlikte Tokat, Amasya, Samsun, Burdur ve Isparta’da üyelerle bir araya geldi.

sidikaaydin1Tokat’ta gerçekleştirilen teşkilat buluşmasına; Memur-Sen İl Temsilcisi Şaban Ceylan, Kadın Komisyonu Başkanı Şule Ünsal, Tokat Kadın Teşkilat Başkanları ve Yönetimleri ve çok sayıda davetli katıldı. Burada sosyal diyalogu güçlendirerek sendikal tecrübe paylaşımının önemine değinen Aydın, kadın kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin farkında olduklarını ifade etti. Sorunların çözümü için durmaksızın çalıştıklarının altını çizen Sıdıka Aydın, 7. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte elde edilen 1007 kazanım sayısının gelecek yıllarda artarak devam edeceğini ifade etti.

Sıdıka Aydın’ın Amasya programına Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Camcı, Kadın Komisyonu Başkanı Güzide Var, Amasya Kadın Teşkilat Başkanları ve Yönetimleri katıldı. Burada toplu sözleşme sistematiğini eleştiren Aydın, süre, masanın yapısı, hakem heyeti süreci gibi birçok olgunun yetkili sendika lehine olduğunu belirterek 4688 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.

Teşkilat programına Samsun ile devam eden Sıdıka Aydın, Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Kadın Komisyonu Başkanı Songül Kıyak, Samsun Kadın Teşkilat Başkanları ve Yönetimlerinin bulunduğu toplantıda üyelere hitap etti. Konuşmasında il temsilciliklerinin genel merkez ile senkronizasyonunun önemli olduğunu aktaran Sıdıka Aydın ilerleyen dönemlerde başlayacak olan çevrimiçi teşkilat eğitimlerinin önemli olduğunun altını çizdi.

sidikaaydin“Sosyal medyada da birlik olmalıyız”

Samsun ziyaretinin ardından Isparta’da gerçekleştirilen toplantıya Sıdıka Aydın’ın yanı sıra Memur-Sen il temsilcisi Selami Kılınç, Kadın Komisyon Başkanı Semra Çöl Isparta Kadın Teşkilat Başkanları ve Yönetimleri ve üyeler katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Memur-Sen’in sahadaki gücü olan üyelerinin sosyal medya kullanımında da aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini dile getiren Aydın, “Günümüzün bize getirdiği dijitalleşme sürecine ayak uydurmamız gerekiyor. Bizler 1 milyonu aşkın üyesi ile büyük bir aileyiz. Artık sorunların çözümü noktasında sosyal medya da etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Bizlerin de Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda gerektiği yerde gereken desteği göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sıdıka Aydın’ın Burdur’da gerçekleştirdiği teşkilat buluşmasına Memur-Sen il temsilcisi Murat Bulut, Kadın Komisyon başkanı Rahşan Ozan, Burdur Samsun Kadın Teşkilat Başkanları ve Yönetimleri ve davetliler katıldı. Düzenlenen toplantıda katılımcılara hitap eden Sıdıka Aydın, yeni üye kaydının sendikacılığın olmazsa olmazı olduğuna vurgu yaptı. Sıdıka Aydın, sahadaki sorunların çözümü, talep ve beklentilerin karşılanması noktasında işyeri ve kurum ziyaretlerinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.ispartakadinlarkomburdurkadinlarkomsamsunkadinlarkom2tokatkadinlarkom

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen