Haber
2012-05-07 07:30:30
Kadinlar Komisyonumuz Anneler Günü Öncesi Sehit ve Gazi Eslerini Ziyaret Etti

Genel Merkez Kadinlar Komisyonumuz, Anneler Günü öncesi Harb Malulleri Gaziler-Sehitler Dul ve Yetimleri Dernegi Etimesgut Temsilciligini ziyaret ederek sehit ve gazi esleriyle birlikte oldu.

Sehit ve Gazi eslerine Anneler Günü öncesi destek vermek için Etimesgut Harb Mamulleri Gaziler Sehitler Dul ve Yetimler Dernegi Subesini ziyaret eden Kadin Komisyonu üyelerimiz Muammer Metin, Arife Topçuoglu, Zümride Kayabasi ve Fatma Karafilik sehit ve gazi esleriyle sohbet etti, çocuklarla oynadi. Kadinlar Komisyonu Baskanimiz Muammer Metin dernegi ziyaretinde yaptigi konusmada, yaptiklari fedakarliklardan dolayi sehitlerimize, gazilerimize ve onlarin ailelerine minnet borçlu olduklarini belirtti. Metin sunlari kaydetti: “Halkimiz sehit ve gazilerimiz noktasinda çok duyarli bir millet. Bizi korumak adina yaptiginiz fedakârliklardan dolayi hepinizin önünde saygiyla egilmek bile kelimeleri ifade etmiyor. Bu ülkede egitimciler, saglikçilar ve kolluk kuvvetine büyük sorumluluk düsüyor. En çok fedakârlik bu gruptaki çalisanlara düsüyor. Bu ülkede rahat yasama adina biz sizlere güvendik, sizler de vazifenizi sonuna kadar yaptiniz. Egitim adina anne, babalar bize güveniyor; biz de elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Saglik adina saglikçilarimiza, doktorlarimiza güveniyoruz. Artik bu terör bitsin ve çocuklarimiz babasiz kalmasin. Ben özellikle annelere çok tesekkür etmek istiyorum, sizin yükünüz çok daha fazla. Sehit eslerine artik çocugu için hem anne hem de baba onlara özellikle büyük yük düsüyor. Anneler Günü’nüzü cani gönülden kutluyoruz. Allah size ve çocuklariniza uzun ömürler versin, onlari çok güzel yetistireceginizden eminiz. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Türkiye’nin her yerindeyiz. Bizlere bu noktada ne görev düsüyorsa her zaman destek vermeye haziriz. Bizi bir kardes sivil toplum örgütü olarak kabul edin”

Memur-Sen Kadin Komisyonlari Baskani Arife Topçuoglu ise sehitlerimizin canlarini, gazilerimizin kollarini bacaklarini kaybettigini ama artik bu acilarin son bulmasi, baska çocuklarimizin babasiz; baska annelerin yarensiz kalmamasi için kime ne görev düsüyorsa yerine getirmesini istedi.



Ziyarette konusan bir sehit esi ise ögretmenlerimizden bir istekte bulundu. Ögretmenlerimizin çok özel insanlar oldugun dile getiren sehit esi; “ Ögretmenlerimizden bir sey isteyecegim; çünkü onlar çok özel, bir kisminin sinifinda veya okulunda sehit çocuklari var. Onlara psikolojik anlamda çok yardimci olalim; çünkü onlarin psikolojilerini toparlamak çok zor. Biz anneler olarak onlari saglikli bir anne, saglikli bir es yapabilmek için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz ama eksik kaliyor. Ögretmenlerimiz, anne ve babalari anlatan ödevler veriyor mesela ve ben çocugumuzla aglayarak o ödevleri yaptigimizi hatirliyorum. Özellikle birinci sinifta aileleri anlatan ödevler isteniyor; bu ince noktalarda sehit çocuklarinin durumunu gözetirlerse çok seviniriz. Birçok ögretmenimizin bu konuda çok hassas davrandigini görüyoruz; ancak bulundugu sinifta bu türden çocuklarin olmadigini bilmedigi için bazen sikinti yasanabiliyor, ögretmenlerimizin bu konuda hassas davranmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Dernek Baskani Gazi Aydogan Yasar ziyaret çok memnun kaldiklarini, ailelerimizin kendilerini bu ziyaretler sayesinde yalniz hissetmedigini dile getirdi. Yasar, “Gazilerimiz ve sehitlerimizin es ve çocuklarina yardim edilmesini ve destek verilmesini istiyoruz. Bizler dernek olarak elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz; ancak sizlerin destegi bizim için son derece önemli. Ailelerimiz sizleri aralarinda görünce daha çok mutlu oluyorlar, sikintilari bir nebze olsun azaliyor” diye konustu.

Genel Merkez Kadinlar Komisyonu üyelerimiz, ziyaret sonrasi ailelere çesitli hediyeler verdi ve birlikte hatira fotografi çektirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen