Haber
2011-05-23 07:23:20
Kahramanmaras 2 No’lu Sube Bürosunun Açilisi Yapildi

Kahramanmaras 2 No’lu Subemizin bürosunun açilisi, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci’nin katilimiyla gerçeklestirildi.

 

Açilista bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, özelde üyelerinin özlük haklarini, genelde ise ülkenin dertlerini dert edinerek sendikacilik yaptiklarini söyledi.

 

Milleti korkutanlarin, degisik kurumlari ve bunlardan biri olan üniversiteleri de kendi emelleri için bir sopa gibi kullandiklarini ifade eden Gündogdu, üniversitelerin birer iri lise olmasini istemediklerini kaydetti. Gündogdu, üniversitelerin, bilim ve özgürlük yuvasi olmasi gerektigini vurguladi.

 

Mekânin insanla anlamlandigini belirten Ahmet Gündogdu, içinde kavga edilmeyen mekânlarda milletin degerlerinin dile getirildigini dile getirirken, dünya mazlumlarinin da unutulmamasi gerektigine dikkat çekti.

 

Kahramanmaras 2 No’lu Sube Baskanimiz Yrd. Doç. Dr. Hasan Furkan, promosyonlarin personele dagitilmasini ve üniversitede yemek fiyatlarinin makul seviyeye getirilmesini sagladiklarini ifade etti. Furkan, Egitim-Bir-Sen’in, çikardigi Üniversite Bülteni ve Egitim ve Insani Bilimler dergisiyle, üniversitelere verdigi önemi gösterdigini kaydetti.

 

Konusmalarin ardindan ‘Subemizin yeni basarilara hizmet etmesi’ dilegiyle açilis kurdelesi kesildi.

 

 

Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Rektör yardimcilari Prof. Dr. Ugur Yildirim ve Prof. Dr. Sinan Bas, fakülte dekanlari, ögretim üyeleri, ögretim görevlileri, Kahramanmaras Memur-Sen Il Temsilcisi Alpaslan Alkis, Kahramanmaras 1 No’lu Sube Baskanimiz Adnan Alagöz ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin katildigi açilisin ardindan Ahmet Gündogdu, beraberindeki heyetle birlikte Sütçü Imam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan’i makaminda ziyaret ederek, görevinde basari diledi.

 

Gündogdu, daha sonra Vali Sükrü Kocatepe, Il Milli Egitim Müdürü Tahsin Nas ve Belediye Baskani Mustafa Poyraz’i ziyaret etti.

 

Daha Özgürlükçü Anayasa Istiyoruz

Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genisletilmis Il Divan Toplantisi’na da istirak etti. Ögretmenevi’nde yapilan toplantida konusan Gündogdu, 12 referandumunda milletin istegi dogrultusunda ‘evet’ dediklerini hatirlatarak, bundan sonra ise daha özgürlükçü bir anayasa için üzerlerine düseni yapacaklarini belirtti.

 

Gündogdu, Kahramanmaras’taki memur sayisinin 23 bin oldugunu, bunlarin 12 bininin Memur-Sen üyesi oldugunu ifade ederek, söyle konustu:

“Kahramanmaras’taki bu ilgi bizleri fazlasiyla memnun etti ve tesekkür etmeye geldik. Tabi bu ilgi bosuna degildi. Türkiye’de egemenlik milletin dediler ama her on yilda bir darbe yaptilar. Biz bürokratik oligarsinin yeri çöp sepetidir dedik. Referandumun tarihi bir firsat oldugunu biliyorduk. Memur-Sen olarak, ülkenin gelecegi için referandumda ‘evet’ dedik. Çünkü biz degerler sendikaciligi yapiyoruz. Milletin yaninda yer alarak, degerlerine sahip çiktik. Ter akittik, bedel ödemeye de hazirdik. Bu adanmisligin davranisiydi. Toplu görüsme sürecinde de sendika olarak üzerimize düseni yaptik. Daha demokratik bir anayasa için de üzerimize düseni yapacagiz.”

 

 

Gündogdu,  Memur-Sen olarak ülkenin sorunlarini dillendirmeye devam edeceklerini ve yeni anayasa beklentilerine yönelik de önemli bir çalismayi baslattiklarini vurguladi. Bugüne kadar hazirlanan bütün anayasa metinlerinin ve taslaklarin ya talimatla ya da siparis üzerine hazirlandigina dikkat çeken Gündogdu, Memur-Sen olarak milletin ruhunu anayasaya verecek bir çalismayi baslattiklarini bildirdi. Milletin nasil bir anayasa istedigini ortaya koyabilmek için en az 50 bin kisi ile birebir görüseceklerini anlatan Gündogdu, kanaat önderleri ile de derinlemesine mülakatlar yapacaklarini ve bunun, Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkin taleplerine dayanan bir anayasa çalismasi olacaginin altini çizdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen