Haber
2014-12-11 06:52:31
Kahramanmaraş Valisi Güvençer ve Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Deveci'ye Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ve Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

 

Yağcı, Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 2 No‘lu Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Rektör Deveci’ye yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Yağcı, bilim alanında atılım gerçekleştirecek ve belki de beyin göçünü tersine çevirecek başlangıçlar yapılması gerektiğini ifade ederek, “Bilim insanlarının kendilerini değerli hissettiği, gençlerin maddi ve manevi tatmini yüksek görerek akademisyen olmaya yöneldiği yeni bir aydınlık döneme geçme zarureti bulunmaktadır.  Türkiye’yi 21. yüzyılda dünya liginde yükseltecek olanlar bilim insanlarıdır, onların üretimleridir. Bilim insanı sayımızı artırmak, akademisyenliği cazip hale getirmek zorundayız. Bu tespitleri pek çok bilimsel toplantı ile ortaya koyduk. İktidar partisi yöneticileriyle çeşitli platformlarda sorunları ve çözüm önerilerini paylaştık” dedi.



 

‘Öğretim Elemanlarının Mali Haklarının İyileştirilmesi’ne, yaptıkları çalışmalar ve girişimlerle katkıda bulunduklarını kaydeden Yağcı, yetkili sendika oldukları günden itibaren toplu sözleşme masasına taşıdıkları, toplu sözleşme müzakerelerinde gerekliliğini kabul ettirdikleri ve hazırladıkları ‘Öğretim Elemanlarının Mali Hakları’ raporunu YÖK Başkanı ile birlikte kamuoyuna deklare ettikleri öğretim elemanlarına zam konusunun olumlu sonuçlandığını hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıdığımız öğretim elemanlarının mali haklarının iyileştirilmesi talebinin karşılık bulması, sendikal örgütlenmenin önemini bir kere daha ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

 

Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan ise, üniversite personelinin sorunlarına dikkat çekerek, beş yıldan bu yana kadro mağduriyeti yaşayan personelin bu mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, personelin sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağını kaydetti.



 

Teyfik Yağcı, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i de ziyaret etti. Memur-Sen İl Temsilcisi Adnan Alagöz, Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Abdulaziz Aydın, 2 No’lu Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan’ın da bulunduğu ziyarette konuşan Yağcı, bugünlere bedel ödeyerek geldiklerini belirterek, 28 Şubat sürecinde birçok zorluk ve hukuksuzlukla karşılaştıklarını, her şeye rağmen yılmadan mücadelelerine devam ettiklerini söyledi.

 

Eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası ve 280 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Yağcı, 19. Milli Eğitim Şûrası’na çok iyi hazırlanarak katıldıklarını, eğitim çalışanlarının ve milletin beklentilerinin karşılanması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen