Haber
2012-05-25 07:30:55
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Toplandi, Tekliflerimiz 27 Mayis’ta Görüsülecek

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasinda yapilan toplu sözlesme görüsmelerinde uzlasma saglanamayan teklifleri karara baglamak üzere Devlet Personel Baskanligi’ndaki ilk toplantisina basladi.

Toplantidan önce açiklama yapan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Baskani ve Sayistay Baskani Recai Akyel, Anayasa’nin 53. maddesi ve 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanunu hükümleri çerçevesinde, 2012-2013 yili için baslayan toplu sözlesme görüsmelerinin uyusmazlikla sonuçlandigini hatirlatarak, taraflarin, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na basvurularini yaptigini, kurulun 5 gün süresince toplanacagini kaydetti.

29 Mayis günü kararlarini açiklayacaklarini kaydeden Akyel, sunlari söyledi: “Bu süreç içerisinde taraflar dinlenecek, degerlendirmeler yapilacak ve karar verilecek. Bu süreç içerisinde çalismalarin saglikli yürütülmesi açisindan, süreçle ilgili basina ve kamuoyuna açiklamama yapmamayi düsünüyoruz. Umuyoruz ki insanlarimizin, çalisanlarimizin mutluluguna, sagligina ve ülkemizin iyiligine olan bir karar çikar, simdiden hayirli olsun diliyorum.”

Tekliflerimiz 27 Mayis’ta Görüsülecek

Egitim-ögretim ve bilim hizmet kolunda uzlasmaya vardigimiz 13 madde disindaki tekliflerimiz 27 Mayis 2012 tarihinde görüsülecek. Egitim-ögretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili sendika olarak, toplantiya katilarak, uyusmazligin çözümüne yönelik Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yaptigimiz basvuruya iliskin degerlendirmelerimizi yapacagiz.

Üzerinde uzlasilamayan tekliflerimizi,  Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda görüsülmek üzere 24 Mayis 2012 tarihinde Devlet Personel Baskani Mehmet Tekinarslan’a teslim etmistik.

Baskanligini Sayistay Baskani Recai Akyel’in yaptigi kurul üyeleri su isimlerden olusmaktadir: Sinasi Yurdakul (Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardimcisi), Salih Köse (Kalkinma Bakanligi Yillik Programlar ve Konjonktür Degerlendirme Genel Müdürü), Burhanettin Aktas (Hazine Müstesar Yardimcisi), Saban Talas (Devlet Personel Baskanligi Baskan Yardimcisi), Haci Bayram Tonbul (Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri), Hüseyin Rahmi Akyüz (Memur-Sen Genel Baskan Danismani), Önder Kahveci (Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri), Ali Kiliç (KESK Hukuk TIS Sekreteri), Prof. Dr. Sedat Murat (Istanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi), Doç. Dr. Aydin Basbug (Gazi Üniversitesi Ögretim Üyesi). 


Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Toplanti Daveti


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen