Haber
2012-05-24 07:30:55
Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna Basvurduk

Toplu Sözlesme görüsmelerinin anlasmazlikla sonuçlanmasi üzerine eylem karari alan Egitim-Bir-Sen, dün gerçeklestirdigi eylemin ardindan Memur-Sen’e bagli hizmet kollarinda yetkili diger sendikalarla birlikte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na basvurdu. Memur-Sen Genel Merkezi önünde toplanan Egitim-Bir-Sen ve Memur-sen’e bagli sendikalarin üyeleri, hükümetin memura önerdigi 3,5+4'lük zam teklifi ve ek ödeme konusundaki yaklasimina sloganlarla tepki gösterdi.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ve konfederasyona bagli diger sendikalarin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte konfederasyon önünden Basbakanlik Devlet Personel Baskanligi'na genis katilimli bir yürüyüs gerçeklestirildi. 

Devlet personel Baskanligi önünde yapilan açiklamaya tüm Islam aleminin Regaip Kandili'ni kutlayarak baslayan Gündogdu, kurulduklari 1992 yilindan beri kendilerini hiç is birakmak zorunda hissetmediklerini; ama artik sabir taslarinin çatlatildigini ifade etti.


Dün Yaptigimiz Eylem Uyari Eylemidir

Gündogdu, dogrudan is birakma karari alarak sahaya çikan ilk sendikanin Egitim-Bir-Sen oldugunu belirterek, “230 bin üyemizin dün en az 210 bini is birakti. Memur-Sen’e bagli saglikta, ulastirmada, haberde, diyanette, büroda, enerjide, tarimda yedi sendikamiz bu is birakma eylemine dogrudan destek verdi. Biz kuruldugumuz 1992 yilindan beri kendimizi hiç is birakmak zorunda hissetmedik; ama sabir tasimiz artik çatlatilmistir. Dünkü uyari eylemi, grev, is birakma, hizmet üretmeme su ülkenin geleceginde daha saygin bir gelecek arzuladigimiz için bir uyaridir. Ama bu uyari dikkate alinmazsa bundan sonra yapilacak eylemlerin sorumlusu da kulaklarini tikayanlar olacaktir. Ey hükümet hesabiniz yanlistir, teklifiniz yanlistir, tek kalemde getirdiginiz ciliz bir teklif vardi; ama diger kalemlerde hiç yoktu. Su anda bütün tekliflerinizi gözden geçirip yeniden sahaya çikabilirsiniz. Yeniden kamu görevlileri hakem kurulu kararina yönelik çikislar yaparak buradaki bes temsilciniz eliyle süreci dogruya döndürebilirsiniz, yanlistan dönebilirsiniz” diye konustu.


Hakem Kurulunu Baski Altina Almayin 

Gündogdu, Toplu Sözlesme görüsmelerinde ilk muhataplari olan Kamu Isveren Heyeti'nden arzu ettikleri sonucu alamadiklarini belirterek, “Simdi ise ikinci muhatabimiz olan Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'ne basvuruyoruz. Diliyoruz ki Toplu Sözlesme masasinda alamadigimizi burada aliriz" diye konustu. Gündogdu, Toplu Sözlesme sürecinin henüz bitmedigini, bundan sonraki sürecin Kamu Hakem Kurulu Heyeti’ne kaldigini hatirlatti. Bazi bakanlarin basina yansiyan ifadeleriyle kurulu baski altina almak istediklerine dikkat çeken Gündogdu, "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nu baski altina almayin. Ali Babacan'in açiklamasi bile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na mobing uygulamasidir" dedi.

Memurun hak ettigini alamamasi durumunda kamu çalisaniyla vatandasin karsi karsiya gelebilecegi uyarisinda bulunan Gündogdu, bunun telafisi mümkün olmayan sonuçlar dogurabilecegini vurguladi.


Büyümeden Kamu Çalisanlari Pay Alamadi

Dünya genelinde yasanan krizlere ragmen Türkiye ekonomisinin önemli ölçüde büyüdügünü hatirlatan Gündogdu, bu büyümeden kamu çalisanlarinin pay alamadigini söyledi. "Türkiye büyüyorsa verin memurun hakkini" diyen Gündogdu, hükümetin zam teklifinin enflasyonunun altinda oldugunu belirtti. Gündogdu, "Yanlis hesap Bagdat'tan döner, güzel bir atasözümüzdür. Buradan çagrida bulunuyorum. Yanlis hesap Hakem Kurulu'ndan dönsün” diye konustu. 


Gündogdu, basin mensuplarinin sorularini cevapladiktan sonra Toplu Sözlesme görüsmelerinde kabul etmedikleri zam teklifine iliskin itirazlarini da içeren basvurusu dilekçesini ekleriyle birlikte Devlet Personel Baskani Mehmet Tekinarslan’a teslim etti.

Egitim-Bir-Sen adina ise Toplu Sözlesme ve Mevzuat Sekreteri Ramazan Çakirci kabul edilmeyen tekliflere iliskin itirazlari  içeren basvurusu dilekçesini ekleriyle birlikte Devlet Personel Baskani Mehmet Tekinarslan’a sundu.




MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen