Haber
2012-09-25 07:31:58
Kamu Personeli Danisma Kurulunda Ele Alinacak Konular Komisyonda Degerlendirildi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’in Baskanliginda yürütülen Kamu Personeli Danisma Kurulunun 2012 yili Kasim ayi içerisinde yapacagi toplantida ele alinacak genel konularin ve genel yetkili sendika olarak hizmet kolumuzun görev alanina giren konular, toplanti öncesi Devlet personel Baskanligi’nda yapilan komisyon çalismasinda degerlendirildi. Sendikamizi temsilen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin katildigi toplantida Devlet Personel Baskanligi, Milli Egitim Bakanligi, YÖK ve Milli Savunma Bakanligi yetkilileri de hazir bulundu.

Kamu görevlilerinin 2012 ve 2013 yillarina iliskin mali ve sosyal haklarini belirlemek üzere Kamu Isveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikalari Heyeti arasinda 30.04.2012-21.05.2012 tarihlerinde yapilan toplu sözlesme görüsmelerinde Kamu Personeli Danisma Kurulunda görüsülmek üzere bazi konularda degerlendirme ve çalismalara devam edilmesi kararlastirilmistir. Bu amaçla, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik tarafindan, yetkili kamu görevlileri konfederasyonlari ve hizmet kollarinda yetkili sendikalarin istiraki ile Devlet Personel Baskanligi koordinatörlügünde olusturulan komisyon marifetiyle ilgili kuruluslarin görüslerinin de alinarak mezkur konularin degerlendirilmesi ve gerekli çalismalarin tamamlanarak Kamu Personel Danisma Kuruluna sunulmasina karar verilmistir.

Hizmet kolumuzun görev alanina giren konularin degerlendirilecegi komisyon çalismasinda ele alinan konular sunlar:

-Egitim kurumlari yöneticilerinin haftalik girmek zorunda olduklari haftalik alti saat dersin üç saate indirilmesi.

-Aday memurlardan, adaylik süresi içinde devlet memurlugundan çikarmayi gerektiren bir fiil islemis olanlar hariç olmak üzere disiplin cezasi almis olanlarin adayliklarina son verilerek memurlukla ilisiklerinin kesilmesinin önlenmesi.

-Milli Egitim Bakanligina bagli her derecedeki örgün ve yaygin egitim kurumlarinda ek ders ücreti karsiliginda usta ögretici olarak çalisanlara kadro verilmesi.

-Milli Egitim Bakanligi personeline yönelik 1702 ve 4357 sayili Kanunlardaki disiplin cezalarina karsi itiraz yoluna basvurulabilmesi.

-Ögretim elemanlarina iliskin 2547 sayili kanunda öngörülen sicçil sisteminin yürürlükten kaldirilmasi.

-Ögretim Üyesi Yetistirme Programi kapsaminda arastirma görevlisi kadrolarinda bulunanlardan ÜDS, KPDS veya esdegerliligi YÖK tarafindan kabul edilen dil sinavindan 65 puanin altinda puan alanlarin kadrolari ile ilisiklerinin kesilmemesi ve bunlarin söz konusu programin sagladigi imkanlardan faydalandirilmaya devam edilmesine imkan saglanmasi.

-MEB kadrolarinda, Egitim ve Ögretim Hizmetleri Sinifina dahil kadrolarda bulunanlardan bes yillik görve süresini tamamlayan doktorali ögretmenlere basögretmen, üç yillik görev süresini tamamlayan doktorali ögretmenlere uzman ögretmen, yedi yillik görev süresini tamamlayan yüksek-lisansli ögretmenlere basögretmen, bes yillik görev süresini tamamlayan yüksek lisansli ögretmenlere uzman ögretmen unvaninin verilmesi; diger ögretmenlerden bes yillik görev süresini tamamlayanlarin uzaman ögretmenlik kariyer basamaklari sinavinda basvurabilmesi, uzman ögretmenlerden iki yillik görev süresinin tamamlayanlarin ise sinava bagli olmaksizin basögretmen olabilmelerine imkan saglanmasi.

-Ögretmenlerin atama ve yer degistirmelerinde; özüdr durumuna bagli yer degisikligi basvurularinda atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasinda 30 Eylül tarihinin esas alinmasi, es ve ögrenim durumu özür grubu yer degistirmelerinin Subat ve Agustos aylarinda olmak üzere yilda en az iki kez gerçeklestirilmesi, saglik durumu, genel ve özel hayati etkileyen sebepler nedeniyle özür grubu yer degistirmelerinde dönem sinirlamasi yapilmamasi, bu sekilde atamalari yapilamayanlarin il emrine atanmasi, becayis hakki taninmasi,

-Arastirma görevlilerinin birinci dereceli kadrolara yükselmesine engel olan sinirlamalarin kaldirilmasi.

-MEB kadrolarinda, Egitim ve Ögretim Hizmetleri Sinifina dahil kadrolarda çalisanlarin haricindeki personelin çocuklarinin da, Ilkögretim ve Ortaögretimde Parasiz Yatili veya Burslu Ögrenci Okutma ve Bunlarla Yapilacak Sosyal Yardimlara Iliskin Kanunun 4. Maddesi kapsaminda parasiz yatili veya burslu okuma hakkindan yararlandirilmasi; çalisan, emekli olan veya vefat eden ögretmen çocuklarina taninan yüzde 15’lik kontenjan içinde degerlendirilmesi.

-MEB kadrolarinda görev yapan Egitim ve Ögretim Hizmet Sinifi haricinde kalan kadrolarda 657 sayili Kanuna tabi çalisan diger personelden, bulunduklari kurumda 3 yil süreyle çalisanlarin; egitim kurumundan MEB’e bagli diger egitim kurumlarina istek ve ihtiyaç dogrultusunda bulunduklari il içinde veya iller arasinda yer degistirmek suretiyle atanmalarinin saglanmasi.

-Üniversitelerde görev yapan 657 sayili Kanuna tabi personelden, kadrolarinin bulunduklari üniversitelerde 3 yil süreyle çalisanlarin; kadrolarinin bulunduklari üniversite içindeki diger birimlere veya diger üniversitelere istek ve ihtiyaç dogrultusunda yer degistirmek suretiyle atanmalarinin saglanmasi.

-Yüksekögretim kurum ve kuruluslari ile üst kuruluslari ve bagli birimlerinde çalisan personel hakkinda 2547 sayili Kanunun 13. Maddesinin (b) fikrasinin 4 no.lu bendi ile 52. Maddesinin (f) bendi kapsamindaki, personelin istegine bagli olanlar haricindeki görevlendirmelerin, sebep, süre, maksat yönünden geçerli fiili ve hukuki gerekçelere dayali olarak gerçeklestirilebilmesi.

-Ögretim elemani ve ögretmenlerden askerlik görevini yapmayanlarin tamaminin, 1111 sayili Askerlik Kanununun 10. Maddesinin dördüncü bendinde belirtilen islemlere tabi tutulmaksizin ihtiyaç fazlasi olarak ayrilmasi ve temel askerlik egitimini takiben kadrolarina göre üniversite veya egitim kurumlari emrine verilmesi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen