Haber
2014-02-25 06:45:17
Kan Akmıyor Diye Yüreği Kan Ağlayanlar, Karalar Bağlayanlar Var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, ülkede kan akmıyor diye yüreği kan ağlayanların, karalar bağlayanların bulunduğunu söyledi.
 

Yağcı, Elbistan’da düzenlenen işyeri temsilcileri toplantısına katıldı. Elbistan, Afşin Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçeleri ile köylerdeki işyeri temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Teyfik Yağcı, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak millet düşmanlarının birçok planını bozdukları gibi yeni sinsi planlarını da bozacaklarını ifade ederek, “Bozguncular başarıya ulaşamayacaktır. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Maalesef bu ülkede kan akmıyor diye yürekleri kan ağlayanlar var, karalar bağlayanlar var. Bizim vazifemiz her türlü imkân ve fırsatları değerlendirerek istikamet dairesinde çalışmak, çabalamaktır. Başarı odaklı değil, istikamet odaklı çalışmalıyız. Yolumuz, menzilimiz olmalı. Hedefe ulaştıracak her şey mübah diyemeyiz. Hedefe vardığımızda nasıl yaşayacaksak, yolda iken de öyle olmamız gerekiyor. Kardeşlik hukukuna riayet etmek önemlidir” dedi.
 

Son zamanlardaki park-bahçe bahane edilerek yapılan kalkışmanın ve bugün itibarıyla milletin geleceğini karartma çabalarının emperyalist güçlerin ekmeğine nasıl yağ sürdüğünü her aklıselimin kabul edeceğini kaydeden Yağcı, “Bütün bunlar emperyalist husumetin birer denemesidir ve bu türden girişimlerin devam edeceği de beklenmelidir. Şairin, ‘Sen bir devsin, yükü ağırdır devin. Kalk ayağa dimdik, doğrul ve sevin’ diye seslendiği bu dev milletin uyanışı, kalkışı, yürümesi, koşması birilerini elbette rahatsız ediyor, uykularını kaçırıyor. Bu yüzden oyun içinde oyunlar, plan içinde planlar kuruyorlar. Türkiye’nin en büyük ve güçlü sivil toplum örgütü olan, mensubu olmaktan onur duyduğumuz teşkilatımız, art niyetlilerin birçok oyununu bozmuştur, bozmaya da devam etmektedir. Bu değişimlere bigâne kalmak ve geleceğe hazırlık yapmamak, tarihin akışını doğru okuyamamak demektir” şeklinde konuştu.


 

Teşkilat olarak, yıllardır milleti kan ve gözyaşına boğan, bir o kadar kaynağının bâdiheva harcanmasına sebep olan terör belasının sona ermesi için elini taşın altına koyduklarını belirten Teyfik Yağcı, şöyle devam etti: “Bu teşkilat, çözüm sürecine destek vermekle kalmamış, şehir şehir toplantılar yaparak analar ağlamasın, yürekler dağlanmasın diye çaba sarf etmiş ve sarf etmeye devam etmektedir. Tarihte olduğu gibi, Allah’ın izniyle, Türkler ve Kürtler, İslam’ın iki bahadır evladı olarak yeniden el ele, omuz omuza vererek ittihadı İslam’ın çekirdeğini oluşturacaktır. Bizler bilmekteyiz ki, bu çekirdeğin üzerine ‘kezzap’ dökmek isteyen hainler, gafiller vardır ve her devirde de olacaktır. Milletimiz bu art niyetli olanlara bu fırsatı vermeyecektir. Biz ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olarak, millet düşmanlarının çok planını bozduğumuz gibi, bu sinsi planlarını da bozacağız. Bozguncular başarıya ulaşamayacaktır. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz.”
 

 

Eğitim Bir milletin Olmazsa Olmazıdır
 

Eğitimin bir milletin olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Yağcı, “Gelecek nesilleri iyi yetiştiremeyen milletler gelecek mücadelesini kaybetmiş demektir. Geleceğe dair herhangi bir hayali, tasavvuru bulunmayanlar bugünü değiştiremedikleri gibi, geleceği de dönüştüremezler” diye konuştu. 


 

“Bütün insanlığın kurtuluşunu sağlamayan herhangi bir reçete, bizim de kurtuluşumuz olmayacaktır” diyen Yağcı, şunları söyledi:
 

“Bu nedenle, lokal hareket etmekle birlikte küresel düşünmeyi ihmal edemeyiz. Somali’ye yardım, Arakan yetimlerine yardım ve orada yetimhane yapılması, ülkemizde başlattığımız 1000 yetime ulaşma projesi, deprem, sel gibi afetlerde milletin yardımına koşma gibi çalışmalarımız herkesin hepinizin malumudur. Geçmişte ecdadımızın yaptığı gibi, yeniden insanlığı adalet ve merhamet iklimiyle buluşturmamız imkânsız değildir. Bunu sağlayacak olan ise eğitimcilerdir, sizlersiniz.”


 

Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim anlayışımıza göre sendika sadece sendika değildir. Her şey de ‘ücret’ demek değildir. Bizler onur, erdem, adalet, merhamet, emniyet, güven, huzur ve refah mücadelesinde bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan yolumuza devam edeceğiz.”
 

Eğitim-Bir-Sen Elbistan İlçe Temsilcisi Tahsin Çıplak’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Adnan Alagöz ise, öncelikle çalışanların özlük hakları konusunda mücadele ettiklerini dile getirerek, “Grev hakkını da elde ederek dört dörtlük sendikacılık yapmaya başlayacağız. Eğitim-Bir-Sen, son toplu sözleşmede eğitim çalışanlarını ilgilendiren 18 kazanım elde etmiştir” dedi.
 

Program, sendikal çalışmaların ve bilgilendirmelerin yapıldığı sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen