Haber
2013-04-08 07:38:12
Kandan Beslenenlerin Konuşmaya Hakkı Yoktur

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Türkiye’nin temel meselelerinin çözümünde ayak diretenlerin ve yıllardır bu ülkede kandan beslenenlerin konuşmaya haklarının olmadığını söyledi.

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile birlikte, Eğitim-Bir-Sen Karaman, Konya ve Aksaray şubelerinin genişletilmiş il divan toplantılarına katılan Bilgin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Prangalarından Kurtulmalıdır

Türkiye’nin yıllardır etnik temel üzerinden ayrıştırılmaya ve kendi içerisinden yıkılmaya çalışıldığını ifade eden Murat Bilgin, “Gerek dış uzantılar gerekse içimizdeki İrlandalılar vasıtasıyla asırlarca ümmet çatısı altında dil, din, ırk, renk ayrımı yapmaksızın yaşamış olan insanlar birbirlerine karşı kışkırtılmıştır. Ülke ekonomisinin, yatırımların ve büyümenin belini kıran, anaları ağlatan, can yakan terörün bitmesi için başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin sonuca ulaşmasını istiyoruz. Kandan ve gözyaşından beslenenlerin adının ne olduğunun önemi yok. Sonucu değiştirecek olan, teröre son verdirilerek kardeşlik hukukunu yeniden tesis edip; eşitlik, adalet ve özgürlüğün herkesin ortak malı olduğu bilinciyle, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir iklimi oluşturmaktır. Yıllardır bu ülkede kandan beslenenlerin bu süreçte çıkıp konuşmaya hakları yoktur. Bu toplum yıllardır onları dinleye dinleye bu hale geldi. Onlara çağrım şu: Bu ülke sizden çok çekti. Kininizi de alın, oturun oturduğunuz yerde” dedi.

Bu Ülkenin Kadınları Hala Zulüm Görüyor

Konuşmasında kadınların sorunlarına dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu: “Bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor. Çalışan kadınlar sorunlarla boğuşuyor. Kadınlar arası ayrımcılık devam ediyor. Yıl 2013, TBMM’de başörtülü bir vekil bile yok. Türkiye’nin kadınlarının yüzde 65’i hâlâ Meclis’te temsil edilemiyor. Kamuda başörtüsü yasağı devam ediyor. Biz bütün bunların farkındayız ve çözüm için mücadele ediyoruz.”

Bilgin, “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı söylenirken kızların zorla başlarının açtırılacağını bilseydi İstiklal Marşımızı yazmazdı” diyerek, “Şimdi malum birileri istismarmış, falanmış, filanmış diyor. Kırk yıldır bu iftirayı, bu haysiyetsizliği dinliyoruz. Asıl istismarcılar bunu söyleyenlerdir. Yaptığımız eylemler ortadadır. Bundan sonra iş hükümetin sırtında, Başbakanın omuzlarındadır. Bu yasağı tanımıyoruz, tanımayacağız. Ayrıca kamuda başörtüsüne özgürlük ve sivil itaatsizlik eylemimize eşofmanla derse girerek karşılık veren Eğitim-Sen’i ve Eğitim-İş’i, ‘eşofmanı-şortu başörtüsüyle bir tutan o zihniyeti de kınıyorum. İnsanların imanına, inancına saygısı olmayanların, hiçbir şeye saygısı olmaz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimcilerin Sabrını Zorlamamalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunları raflarda tutmasını ve sürekli ötelemesini eleştiren Bilgin, “Artık bakanlık eğitimcilerin sabrını zorlamamalıdır” dedi.

Eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüm zamanının geldiğini, hatta geçtiğini belirten Bilgin, şöyle konuştu: “Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği başta olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesini; şube müdürü, şef ve memurluğa yükselmek için görevde yükselme sınavının yapılmasını; mühendis, tekniker ve teknisyenliğe geçiş için unvan değişikliği sınavlarının açılmasını istiyoruz. Genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için, öğretmenlerde olduğu gibi, atama ve yer değiştirme yönetmeliği çıkarılarak yer değişikliklerinde yaşadıkları keyfiliğin acilen ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı, teşkilat yasası ve 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile yaptığı köklü değişiklikler sonrası yapması gerekenleri, mevzuat güncellemelerini bir türlü yapamamıştır. Ortaya çıkan belirsizlikler, eğitim çalışanlarını zihnen yormakla kalmayıp aynı zamanda onların mağduriyetine de neden olmaktadır. Eğitim çalışanları olarak, sorunlarının unutturulması adına zamana yayılmasını değil, zamanında çözülmesini bekliyoruz.”

Beyhan: Amacımız, Aynı İdeali Paylaşan Gençleri Memur-Sen Çatısı Altında Toplamak

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, kuruluş amaçlarının, ortak idealler ve hedefler besleyen gençleri Türkiye’nin en büyük konfederasyonu Memur-Sen çatısı altında toplamak, bu hedefleri gerçekleştirme ve medeniyetimizin temel unsurlarını diri tutma noktasında ‘Asımın Nesli’ni yetiştirmek olduğunu söyledi.

Beyhan, ‘kökü mazide, gözü atide’ olan bir gençlik idealiyle yola çıktıklarını ifade etti. Genç Memur-Sen’in il teşkilatlanmaları konusunda bilgi veren Beyhan, eğitimcilerden, Genç Memur-Sen’e desteklerini esirgememesini istedi.

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir, Konya Şube Başkanı Latif Selvi ve Aksaray Şube Başkanı Mahmut Aslan, yaptıkları konuşmalarda, faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdiler. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen