Haber
2016-07-19 08:02:00
Kanlı yapıdan hesap sorulmalı

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 24 TV canlı yayında, Türkiye'nin kanlı bir darbe girişimine tanıklık ettiğini ifade ederek, "İnsanları katleden, Milletin Meclisi'ni tarayan ve Milletin üzerine kurşun yağdıran kanlı yapıya asla merhamet edilememeli, hesap sorulmalı" dedi.

 

Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz kanlı darbe girişimini 24 TV’de Moderatör Programında değerlendiren Genel Başkan Ali Yalçın, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kanlı bir darbe girişimine tanıklık ettiğini belirten Yalçın, “İnsanları katleden, Milletin Meclisi’ni tarayan, Milletin üzerine kurşun yağdıran kanlı planların sahiplerine ve destekçilerine asla merhamet edilememeli, hesap sorulmalı” dedi.

Hain darbe girişiminin anlaşıldığı andan itibaren harekete geçtiklerini vurgulayan Yalçın, “Milletimizi dik durmaya ve sahaya davet ettik. Hep birlikte alanlara indik. Paralel Terör Örgütünün kanlı planını bozduk. Devletin başına çökmek isteyenleri millet püskürttü. Türk halkı bu anlamda çok destansı bir tarih yazdı. Milletimiz sokaklara çıkarak tankların önüne yattı, tankların üzerine çıktı ve kendisine silah doğrultan paralel ihanet çetesinin, elinden silahı aldı. Çete üyelerini bizzat etkisiz hale getirerek emniyete teslim etti” diye konuştu.

“Millet ayarı bozuklara, dik durarak ayar verdi. Şimdi de devlet inlerine giriyor” diyen Yalçın, şu şekilde konuştu: “Kimse makyaj yapmaya kalkmasın. Kanlı darbecilere makyaj tutmaz. Artık millet sahada, sonuna kadar sahada kalmaya devam edecek. Ben şu an Haseki Hastanesinden geliyorum ve Haseki Hastanesinde yatan vatandaşlarımız çeşitli şekilde yaralanmış. Bu bir canilik göstergesidir. Şehitlerimiz var. Bu caniliğe kim vesile olmuşsa, emri nerden almışsa bedelini ödemelidir” ifadelerini kullandı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen