Haber
2015-04-02 07:53:48
Kaos Planları Varsa Milletin de İrfanı Var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, oluşturulmak istenen gerginliğin Türkiye’nin hayrına olmadığını ifade ederek, “Bu Gezi ruhunun, karanlık güçlerin ve onların uzantısı terör örgütlerinin Türkiye’de mesafe almaması gerekiyor. Bu konuda milletimizin ferasetine ve irfanına güvenimiz tamdır. Kaos planları varsa, milletin de irfanı var” dedi.

 

Bursa Şubesi’nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği genişletilmiş işyeri temsilcileri ve kurum yöneticileri toplantısında konuşan Ali Yalçın, sözlerine, Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesine başsağlığı dileyerek başladı.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un da katıldığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Anlaşılıyor ki Türkiye’ye huzur vermeyecekler.


?
 

Türkiye kavşakta bir ülke, kadim medeniyetimizin sorumluluğunu üstlenen bir ülke. Dolayısıyla kadim medeniyetin yükünü taşıyan bir ülkenin ayağa kalkması hiçbir zaman Batılı devletlerin ve işbirlikçilerinin işine gelmez. Türkiye şu anda bu durumun sancılarını çekiyor. Dün ASALA vardı, peşinden PKK çıktı, şimdi ise DHKP-C var” şeklinde konuştu.

 

‘Hayatı Durdurun’ Çağrısı Yapanlar Kendilerini Sorgulamalı

 

Berkin Elvan’ın Türkiye’de bir bahane konusu olduğunu belirten Yalçın, 11 Mart’ta, bir kısım sanatçı ve entelektüelin de içinde bulunduğu sözüm ona bir grubun, barış, kardeşlik ve huzurun temini yönünde çağrıda bulunması gerekirken, ‘Türkiye’de hayatı durdurun’ çağrısı yaptığını hatırlatarak, ülkeyi sıkıntıya sokacak, milletin huzurunu kaçıracak bu eylemlerden uzak durulması çağrısında bulundu.




 

‘Hayatı durdurun’ çağrısı yapan protez yüzlü sözde aktivistlerin kendilerini sorgulamaları gerektiğini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

 

“Bunu Türkiye’nin sorguladığı kadar kendileri de sorgulamalıdır. Berkin Elvan üzerinden oluşturulmak istenen gerginlik, Türkiye’nin hayrına değil. Bu Gezi ruhunun, karanlık güçlerin ve onların uzantısı terör örgütlerinin Türkiye’de mesafe almaması gerekiyor. Bu konuda milletimizin ferasetine ve irfanına güvenimiz tamdır. Kaos planları varsa, milletin de irfanı var. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi, teminat altına alınması anlamında mücadele eden, bütün çalışmalarında buna atıfta bulunan bir teşkilat olarak, Türkiye’de huzurun yakalanması manasında tekrar sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Savcı Kiraz’ın acısını yaşayan ailesinin acısını paylaşıyor ve kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.”



 

Darbecilerin Yönetmeliğini İstemiyoruz

 

Yalçın, güçlü bir örgütlenmeyle birçok sorunun çözümüne katkıda bulunabileceklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Hiçbir şey bize himmetle verilmedi, onlarca kazanımı verdiğimiz mücadele sonucunda aldık. Nöbete ücret, darbe ürünü yönetmeliğin yasaklardan arındırılması talebiyle başlattığımız sivil itaatsizlik eylemleri devam ediyor. Bunlar sendikal eylemlerdir. Eğitim-Bir-Sen olarak, ‘kravat takmak zorunda değiliz’ diyoruz. Bize uygulanan darbeci Kenan Evren yönetmeliğini istemiyoruz” diye konuştu.


 

Eğitimcilere Şiddet

 

Türkiye genelinde ve Bursa’da yaşanan eğitim çalışanlarına yönelik saldırıları kınayan Yalçın, “Cennet bir ülkede cinnet bir topluma doğru yol alıyoruz. Bu durum, toplumun tamamını kaygılandırdığı gibi, eğitimcileri de kaygılandırıyor. Çünkü öğretmeni hedef alan şiddet olayı toplumu tehdit eden en önemli hadisedir. Eğer şiddet öğretmene kadar uzanmışsa, bu, ailenin de güvende olmadığını gösterir. Çünkü öğretmen bir peygamber varisidir. Dolayısıyla yaptığı meslek kutsal bir meslektir. Bu anlamda çocuk gözünü karartabiliyor ve şiddete başvurabiliyorsa, bu, geldiğimiz nokta açısından son derece düşündürücüdür. Bunun azaltılmasının yolu da yine eğitimden geçiyor. Bu anlamda eğitimciler olarak üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Eğitim sendikası olarak, bu konuyla ilgili yetkililere özellikle çağrıda bulunmak istiyoruz. Öğretmenleri itibarsızlaştıracak, kamuoyunun önünde tartışılır hale getirecek ve öğretmenlere şiddeti meşrulaştırabilecek söylemlerden, demeçlerden, uygulamalardan ve yasal düzenlemelerden uzak durmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.



 

Toplantıda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ve Bursa Şube Başkanı Mustafa Sarıgül de birer konuşma yaptılar. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen