Haber
2010-05-28 07:21:12
Kararli Takibimiz Sonuç Verdi, Giyim Yardimi Artik Nakden Yapilacak

Ayni yardim seklinde gerçek- lestirilen ve kamu görevlilerinin bir bölümünün yararlanmakta oldugu giyim yardiminin nakden ödenmesi konusunda verdigimiz kararli ve uzun soluklu mücadele sonuç verdi.

 

Maliye Bakanligi tarafindan hazirlanarak Basbakanliga gönderilen ‘Giyecek yardiminin nakden ödenmesine imkan saglayacak düzenleme’ Bakanlar Kurulu tarafindan imzalandi.

 

2009 yili toplu görüsmelerinde Konfederasyonumuz Memur-Sen’in talebi olarak toplu görüsme masasinda degerlendirilen ve görüsme sonucunda taraflarca imzalanan Toplu Görüsme Tutanagi’nin eki “Taraflarca Gerçeklestirilmesi Öngörülen Hususlar” baslikli I Sayili Liste’nin 17’nci sirasinda yer almasini sagladigimiz “Halen ayni olarak yapilmakta olan giyecek yardiminin nakdi olarak yapilmasi” talebinin kazanima dönüsmesini saglayacak düzenleme, Maliye Bakanligi tarafindan hazirlanmis ve Sayistay’in olumlu görüsü alinarak Basbakanliga gönderilmisti.

 

Bakanlar Kurulu tarafindan yapilan degerlendirme sonrasinda, giyecek yardiminin nakden ödenmesi ile ilgili yönetmelik Bakanlar Kurulu tarafindan imzalandi. Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayimlanmasi ile birlikte memurlar, giyim yardimini nakit olarak alacaklar. Yönetmelik degisikliginin yürürlük tarihi 1 Ocak 2010 olacak.

 

Mevcut uygulamayla sosyal zulüm haline gelmis olan giyecek yardimi, nakden ödeme uygulamasiyla birlikte sosyal yardim olma niteligini gerçekten kazandi.

 

Kamu görevlilerinin haklarini korumak, gelistirmek ve beklentilerini karsilamak sorumlugu içerisinde, öneri ve taleplerimizle çözüme paydas olmak ilke ve anlayisi çerçevesinde yürüttügümüz sendikal mücadelenin sonucu olarak hayata geçen bu kazanim, emekten ve örgütlenmeden kaynaklanan gücün Konfederasyonumuz Memur-Sen tarafindan etkin ve yetkin sekilde kullanildigina yeni bir teyittir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen