Haber
2010-08-25 07:21:41
Kardes Ülke Pakistan’a Anlamli Yardim Kampanyasi…

Tarihinin en agir sel felaketini yasayan kardes ülke Pakis- tan'a Memur-Sen'den anlamli bir yardim eli uzandi. Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, insanligi ilgilendiren her ko- nuda sorumluluklarinin bilin- cinde olarak, Pakistan'daki felakete de seyirci kalama- yacaklarini belirterek, 'Kardes Ülke Pakistan yardim bekliyor. Simdi dayanisma ve yardim zamani' kampanyasini organize etmeye karar verdiklerini söyledi. Gündogdu, genel merkez ve bagli sendika baskanlari ile yöneticilerinin kendi arasinda kisa sürede topladigi 100 bin liralik sembolik yardimi Pakistan'a ulastirilmasi için 20'ser bin liralik çekler halinde Cansuyu, Deniz Feneri, I.H.H, Kimse Yok Mu ve Yardim Eli Derneklerine teslim etti. Bunun bir iyi bir baslangiç oldugunu vurgulayan Gündogdu, "3-5 gün içinde kendi aramizda topladigimiz sembolik yardim insallah yüzlerce milyarlik yardima dönüsecektir" dedi. Cansuyu, Deniz Feneri, I.H.H, Kimse Yok Mu ve Yardim Eli Dernekleri ile anlamli bir kampanya baslatan Memur-Sen, kisa sürede ciddi bir seferberlige dönüsmesi beklenen bu kampanya ile yardim çigliklari yükselen Pakistan'da 'ben de varim' dedi.

Konuyla ilgili olarak konfederasyon genel merkezinde düzenlenen basin toplantisinda bir konusma yapan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Pakistan ve Pakistan halkiyla dostlugu da asan tarihi baglarimizin bulundugunu belirterek, "Çanakkale ve Kurtulus Savasi'nda biz düsmanla mücadele ederken onlar yanimizdaydi, simdi onlar sel felaketiyle bogusuyor biz onlarin yaninda olacagiz" dedi.

Muhammed Ikbal'in milli mücadelede kullanilmak üzere 1,5 milyon sterlin toplayarak Ankara hükümetine yolladigini animsatan Gündogdu, "Kurtulus Savasi'nda kollarindaki bilezikleri çikarip Türk halkina gönderen Pakistanli anneler, simdi selde kaybettikleri çocuklarina agliyor. Kardes ülkenin vefakâr halki Türkiye'den ve milletimizden yardim bekliyor" seklinde konustu.

Cansuyu, Deniz Feneri, I.H.H, Kimse Yok Mu ve Yardim Eli yetkilileri ise yaptiklari konusmalarda Pakistan'daki yardim kampanyalari hakkinda bilgi verdi. Memur-Sen'e baslatmis oldugu bu anlamli yardim kampanyasindan dolayi tesekkür eden yardim kuruluslari, memurlarin sartlarini zorlayarak yaptiklari bu yardimlarinin, kampanyalarinda önemli bir yerinin olacagina dikkat çekti.

Memur-Sen Genel Merkezi Mehmet Akif Inan Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen basin toplantisinda hazir bulunan IHH Temsilcisi Hanefi Sinan,Kimse Yok mu Dernegi Temsilcisi Mesut Altindag, Deniz Feneri Yardim Dernegi Temsilcisi Mustafa Cengiz, Yardimeli Dernegi Temsilcisi Erdogan Karakaya ve Cansuyu Yardim Dernegi adina Emin Sanver de birer konusma yaparak Memur-Sen'in anlamli yardim kampanyasindan dolayi tesekkürlerini ilettiler.

Memur-Sen ve bagli sendikalarin Genel Merkez Yöneticileri ve Üyelerinin katkilariyla yapilan bu yardimin bir baslangiç oldugunu vurgulayan Gündogdu, daha sonra 20 bin TL'den olusan toplam 100 Bin TL tutarindaki yardim çeklerini 5 yardim kurulusu temsilcisine takdim etti.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen