Haber
2013-05-25 07:39:45
Kardeşliğe Doğru Yol Alan Bir İklimi Yaşıyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözümün çok kolay olduğu bir noktaya geldiklerini ifade ederek, “Bugün kardeşliğe doğru yol alan bir iklimi yaşıyoruz” dedi. 

Erzurum’da sendika üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle Müceldili Konağı’nda biraraya gelen Gündoğdu, çözüm süreci kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Gittikleri her yerde süreç ile  ilgili toplantılar düzenlediklerini belirten Gündoğdu, şunları söyledi: “Çözüm sürecinde riskleri biliyoruz. Fakat şu iyi bilinmeli, istikametimiz millet, kırmızı çizgimiz şehitlerimizdir. Gittiğimiz her yerde şunu belirtiyoruz, çözümün çok kolay olduğu bir noktaya geldik. Bugün kardeşliğe doğru yol alan bir iklimi yaşıyoruz. Geçmişte karşılıklı kavgaya tutuştuklarımızla şimdi öyle bir noktaya geldik ki; ekmekte, özgürlükte, demokraside ve dini değerlerde birbirimizi anlayabildiğimiz ve biraraya geldiğimiz bir süreci yaşıyoruz.”

Çözüm sürecinin başladığı günden itibaren şehit haberlerinin gelmediğini hatırlatan Gündoğdu, elde edilen fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 

 

Kırkıncı Hoca’ya Ziyaret

Gündoğdu, Erzurum’un kanaat önderi Bediüzzaman Said Nursi’nin  talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca’yı evinde ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırkıncı Hoca, bütün Müslümanların kardeş olduğunu ifade ederek, sulhta hayır olduğunu söyledi. Bu sürecin Tanzimat döneminden beri yakalanan en önemli fırsat olduğunu kaydeden Kırkıncı Hoca, “Allah bu sürece destek veren herkesten razı olsun” şeklinde konuştu. 

Çözüm sürecine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ise, gittikleri bütün illerde kanaat önderlerini ziyaret ettiklerini belirterek, dökülen kardeş kanının durması için bütün kanaat önderlerinin dua ettiğini ve kendilerine destek verdiğini dile getirdi. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen