Haber
2011-09-26 07:28:15
Kardesligimize Kursun Sikan PKK Terörü Bitirilmelidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, terör örgütü PKK’nin milletin kardesligine, bütünlügüne ve toplumsal barisa kursun sikmaya devam ettigini söyledi.

 

Gündogdu, Burdur Subemiz tarafindan düzenlenen toplantida gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

 

Türkiye’nin bugün en önemli gündem maddesinin terör oldugunu belirten Gündogdu, terör örgütünün kardesligimizi bitirebilmek için elinden gelen bütün çabayi gösterdigini kaydetti. “PKK, milletin kardesligine, bütünlügüne ve toplumsal barisa kursun sikmaya devam ediyor” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu konuda, bir taraftan profesyonel asker istihdamiyla diger taraftan istihbaratin güçlendirilerek dogrudan teröristle mücadelede daha hizli adimlar atilmalidir. Bu, devletin isidir. Ama kardesligi tesis edip, terör iklimini ortadan kaldiracak demokratik açilimda da sonuna kadar gidilmesi gerekiyor. Yeni anayasaya acilen geçilmesi lazim. Terörün olusmasina, adalet boyutuyla, hukuk boyutuyla, egitim boyutuyla, kalkinma boyutuyla firsat veren ve terörün üzerine gitmede eksiklik olusturan ne kadar yanlis yaklasim varsa bundan kurtulmak lazim.”

 

Yeni anayasa çalismalariyla ilgili açiklamalarda da bulunan Gündogdu, yeni anayasanin yapilmasinda bir bahanenin bulunamayacagini vurguladi. Gündogdu, “Referandumla ülkenin girmis oldugu süreç, milletle-devletin barismasi adina ve ülkemizin yeniden Ortadogu’da liderligi ele almasi adina çok önemli bir gelisme oldugunu görüyoruz. Vatandasligi, Türkiye vatandasligi olmak üzere devleti, vatandasini tanimlayarak kategorize etme hastaligindan kurtarip, bütün vatandaslarina esit mesafede olma ve öteki olusturmama adina bir anayasanin da yürürlüge konulmasi gerekir. Bugünkü Meclis bunun için bir firsattir. Yüzde 96’yi temsil eden bir Meclis var. BDP’yi yüzde 90+6 diye ayirmakta da fayda görüyorum. Çünkü sikisinca Imrali’yi adres gösteren bir siyasi partinin de (Millet adina degil, illegal yapilanmalar adina mi siyaset yapiyor) endisesi, millette oldugu gibi bizde de yüksek. Ama en kötü ihtimalle yüzde 90’i temsil eden bir Meclis var. Öyleyse anayasa yapmak için hiçbir bahanelerinin kalmadigini düsünüyorum. Referandumla olusan olumlu tabloyu yeni anayasayla terörü, siddeti, sifir toleransla üzerine giderek, bitirme mecburiyetlerinin oldugunu düsünüyorum” dedi.

 

Kamu çalisanlari toplu sözlesme Kanunu ile ilgili 30 civarinda madde üzerinde anlastiklarini da ifade eden Gündogdu, “7 hizmet koluyla ve 515 bin üyeyle en büyük konfederasyon olmamiza ragmen, buna diger konfederasyonlarin ortak olma arzusu var. Bizim de bunu kabul etmeme kararliligimiz var. Uluslararasi Çalisma Örgütü kararina uyulmasi gerekir” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen