Haber
2008-12-27 06:18:33
Kardesligimizi Güçlendirecek Girisimlerin Devam Etmesini Istiyoruz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, sorunlarin kardeslik hukuku çerçevesinde çözümlenecegine inandiklarini ifade ederek, “Çanakkale ruhunu dikkate alarak bin yillik kardesligimizi güçlendirecek girisimlerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

 

Gündogdu, üç günlük Güneydogu Anadolu gezisinin sonunda Diyarbakir’da bir basin toplantisi düzenleyerek, önemli degerlendirmelerde bulundu.

 

Bölge halki ile terörist ayriminin iyi yapilarak, bölge halkinin terörün kaynagi degil, magduru oldugu gerçegine uygun yöntem ve yaklasimlarin hayata geçirilmesi gerektigini kaydeden Gündogdu, “Devlet, ideolojiye ve halklarin inancina göre ayristiran degil, Anayasa’daki demokratik, hukuk ve sosyal ilkesinin geregi olarak bütün vatandaslari kucaklayan devlet olmalidir” diye konustu.

 

Bölgedeki sorunlarin çözümüne yönelik önerilerini dile getiren Gündogdu, sunlari söyledi:  “Bu konuya çözüm önerimiz, degerlerden siyrilmadan bölgenin yetistirdigi Sezai Karakoç basta olmak üzere Mehmet Akif, Bediüzzaman, Seyfettin Abidin ve ismini sayamadigimiz yüzlerce degerimizin ortaya koydugu reçeteler var. Bu reçeteler etnik kimligi, kulluk iradesinin süzgecinden geçiren bir reçetedir. Biz bunu önemsiyoruz.”

 

Devletin sorunlari çözmede güvenlik eksenli degil, toplumsal bakis eksenli çözüm önerileri getirmesinin zorunlulugunun altini çizen Gündogdu, “Çözümde inisiyatif tamamen siyasi iradenin ve sivillerin elinde olmali. Demokrasi-güvenlik dengesi kurulmali, terörle mücadele ederken, demokrasiden asla taviz verilmemelidir. Insan hakki ihlallerine kapi aralanmamalidir. Terörle mücadelede çita demokrasi olmali, demokrasiden asla geri adim atilmamalidir” ifadelerini kullandi.

 

Gündogdu, hükümetin Dogu ve Güneydogu’daki terör krizini önlemeye yönelik attigi adimlarin son derece olumlu oldugunu belirterek, bölgeye yönelik son dönemlerde atilan adimlar sayesinde bölge halkina bakisin degistigini ifade etti.

 

Bütçe görüsmelerine de deginen Gündogdu, bütçenin bu yil finansal kriz nedeniyle büyük önem arz ettigini vurguladi. Gündogdu, TÜIK tarafindan açiklanan enflasyon rakamlarinin beklenenin üstünde çiktigini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen