Haber
2015-12-19 06:59:42
Kardeşlik Köprüsü toplantısı Saraybosna'da gerçekleştirildi

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, günümüzde Müslümanların bölündüğünü, aralarında ortak çalışma ve hareket kültürünün geliştirilemediğini ifade ederek, “Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının kendi içlerinde sağlamış oldukları beraberliği biz bu çalışma ile Balkanlar’daki kardeşlerimiz arasına da taşımayı istiyorduk, bunu başardık” dedi.

Konya’daki 126 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti’nin öncülüğünde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle, Selçuklu Belediyesi, Hikmet İlim ve Sanat Derneği ve Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı tarafından Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Evlad-ı Fatihan Kardeşlik Köprüsü projesinin ikinci toplantısı Bosna-Hersek’in Başkenti Saraybosna gerçekleştirildi.
 


 

Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye’nin medeniyet paydaşı olan tüm ülkelerde ortak bir algıyı, yenilenmiş ve kuvvetlendirilmiş bir birlikteliği oluşturmada sorumluluk almak istediklerini belirterek, “Bu proje ile bu önemli buluşmayı gerçekleştirmiş ve ilerleyen zamanda Türkiye’deki bütün sivil toplum kuruluşları ile Balkanlar’daki sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bir dayanışmayı sağlamış olacağız. Günümüzde Müslümanlar bölünmüş ve maalesef aralarında ortak çalışma ve hareket kültürü geliştirilememiştir. Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının kendi içlerinde sağlamış oldukları beraberliği biz bu çalışma ile Balkanlar’daki kardeşlerimiz arasına da taşımayı istiyorduk, bunu başardık” şeklinde konuştu.



 

Farklılıklarımız birer zenginliktir

Balkan topraklarına barışın ve refahın gelmesinin şartlarından birinin, sınırları ortadan kaldırabilecek demokratik ve eşitlikçi bir organizasyonun devreye girmesi, gereksiz sürtüşmelerin, kavgaların, kuşkuların ve güvensizliklerin ortadan kaldırılması olduğunu kaydeden Selvi, “Türkiye olarak, Balkan coğrafyasında artık kan ve gözyaşı akmasın istiyoruz. Biz, bu güzel insanların yaşadığı bölgede, bu güzel coğrafyada barışın, dostluğun, huzurun ve istikrarın, dayanışma ve kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Farklılıkların birer zenginlik olarak görülmesini, farklılıkların çokluk içinde birlik olarak kabul edilmesini arzuluyoruz. Bunun için Evlad-ı Fatihan Kardeşlik Köprüsü projesi önemlidir” ifadelerini kullandı.



 

Sevgi ve merhamet inşa etmek durumundayız

Balkanlar’daki ilişkilerin, ortak tarihi ve dostluk bağları temelinde yükseldiğini belirten Latif Selvi, “Bu ilişkilere bizler de mütevazı sosyal sorumluluk projeleriyle, insani yardım ve faaliyetlerle somut katkılar yapmak istiyoruz. Yüzyıl önce bu coğrafyada teşekkül ettirilen siyasal yapı halkları birbirinden koparmış, yüzyıllarca birlikte yaşayan, birbirinin inancına, milliyetine, yaşayışına saygı göstererek barış içerisinde dini, sosyal ve kültürel varlığını geleceğe taşıyan insanların arasına duvarlar örmüştür. Bugün biz bu coğrafyaya tanışmak, paylaşmak, kardeşlik bağlarını güçlendirmek üzere gelmiş bulunuyoruz. Gönüllere ekilen ayrılık tohumlarını, suni bariyerleri söküp atmak, sevgi ve merhamet inşa etmek durumundayız” diye konuştu.

Toplantıda, proje koordinatörü Prof. Dr. Önder Kutlu, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Balkanlar Koordinatörü Âdem Günaydın, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Ercan Uslu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Saraybosna Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hajibajric, Bosna-Hersek parlamentosu üyesi Sanel Musovic ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da birer konuşma yaptı. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen