Haber
2011-07-18 07:24:05
Kardeslik ve Demokrasi Mücadelemizi Kimse Test Edemez

Kamu-Sen Konfederasyonu, kendisine ait internet sitesinde yayimladigi ve kamu görevlilerinin yogun olarak takip ettigi haber agirlikli internet sitelerine servis ettigi basin açiklamasiyla; “Silvan Inceleme Heyeti Raporu” baslikli sözde raporu kullanarak mesnetsiz ve gerçek disi iddialarla Konfederasyonumuzu karalamaya yeltenmistir.

Bu karalama acziyetine düsenler, basin açiklamalarina dayanak aldiklari sözde raporda Konfederasyonumuz Memur-Sen’in herhangi bir temsilcisinin imzasi olmadigini bilmelerine ragmen kamuoyuna yalan ve yaniltici bilgi vermekten kaçinmamislardir. Evet, söz konusu basin açiklamalarina konu edilen ve Memur-Sen’e çamur atma malzemesi olarak kullanmaya çalistiklari raporun ne yaziminda ne de kamuoyuyla paylasim asamalarinda Konfederasyon temsilcilerimiz yer almadigi gibi anilan raporda Konfederasyonumuz temsilcilerinin imzasi da bulunmamaktadir.

Kamu-Sen Konfederasyonu’nun, akl-i selim ve izan sahibi kamuoyunun yakindan takip ettigi gibi Konfederasyonumuzun terör faaliyetleri ve terör örgütüyle ilgili görüs ve degerlendirmelerinin yer aldigi basin açiklamalarini takip etmedigi anlasiliyor. Eger takip etselerdi; her paragrafinda ayri bir yalana, bütününde ise “insanilik” kavramiyla bagdasmayacak karalama anlayisina yer vererek kaleme aldiklari basin açiklamasini, ne yazar ne de yayimlarlardi. Kendilerini akl-i selime ve izana davet etmenin anlamsiz oldugu konusundaki görüsümüzü bir kez daha hakli çikaran Kamu-Sen’in basin açiklamasina kapsamli bir cevap, yalanciyi “dogrulukla onurlandirmak” olur. Kisa ve özlü bir açiklamayi yeterli görüyoruz. “Yazilanlarin yalan, yazanlarin yalanci, amaci karalama” olan basin açiklamasi, Memur-Sen’e zarar vermez, Kamu-Sen’e üye getirmez.

 “Uydurma yetenekleri anlama yeteneklerinden daha yüksek” olanlar, 13 askerimizin hunharca sehit edildigi gün yayimladigimiz ve eli kanli terör örgütünü kinadigimiz “Baris ve Huzurumuza Kastedenleri Lanetliyoruz” baslikli basin açiklamamiz ile “Çözüm… Kardeslikte Israrli Demokratiklesmede Kararli Türkiye” baslikli basin açiklamamizla “sözde demokratik özerklik” ilan edenlere yönelik sert cevaplarimizi ya anlamadilar ya da görmediler.

Yaziminda ve yayiminda teskilatimizin hiçbir mensubunun yer almadigi sözde bir rapora dayanarak Konfederasyonumuzu karalama gayretini gösteren bu zevat, Memur-Sen’e karsi gayri ahlaki saldirilarina bir yenisini eklemistir. Mesnetsiz ve gerçek disi iddialara yer verdikleri basin açiklamasiyla terör örgütünün ekmegine yag sürdüklerinin farkina varamayacak kadar gözü dönmüs bu zevatin, terörle mücadele konusunda ne kadar (b)ilgisiz oldugu ve amaçlarinin üzüm yemek degil bagciyi dövmek oldugu bir kez daha ortaya çikmistir.

Bugüne kadar sendikacilik adina hiçbir sey ortaya koymayanlarin, vesayet rejimini savunanlarin; Il ve Ilçe temsilcileri agir saldirilara maruz kalan, kaçirilan araçlari ve evleri kundaklanan, hepsinden önemlisi il, ilçe temsilcileri ile üyeleri terör örgütü tarafindan sehit edilen ve bu surette terörün faturasini en agir sekilde ödeyen Konfederasyonumuza ve cefakâr teskilatimiza yönelik karalama çabalari, en hafif tabiriyle basiretsizliktir.

Terörle mücadele konusunda durusu günes gibi olan Konfederasyonumuzu yanlis bilgilerin üstüne giydirdikleri yalanlarla karalamaya çalisanlari kamuoyu vicdanina, bütün ülkeyi yasa bogan 13 gencimizin sahadetiyle sonuçlanan terör eyleminden yeni üyeler çikarmaya çalisanlarin sendikacilik anlayisini da kamu görevlilerinin takdirine havale ediyoruz.

Memur-Sen; hiçbir tahrike kapilmadan, akil tutulmasiyla yapilan karalamalara aldiris etmeden teskilatinin yasadigi acilari ve sikintilari unutmadan; terörle, saldirilarla, pusularla, kursunla bir yere varilamayacagini dile getirmekten asla çekinmemistir, çekinmeyecektir. Bu vesileyle, basta hain saldirida sehit düsen 13 askerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi tekrar rahmetle aniyor, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kurulusu olarak kararlilikla sürdürdügümüz kardeslik ve demokrasi mücadelemizi kimsenin test edemeyecegini bir kez daha yineliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen