Haber
2013-12-04 06:44:05
Kariyer Basamaklarında Yükselme İçin Acilen Düzenleme Yapılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kariyer basamaklarında yükselme için ivedilikle bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.
 

Eğitim-Bir-Ser İstanbul 2 No’lu Şube’nin divan toplantısına katılan Çakırcı, Nurettin Topçu’nun ‘Anadolu’nun kurtuluş savaşı, henüz ruh cephesinde yapılmadı. Bu ülkenin çocukları bu topraklarda kurdukları devletin ruhuna henüz sahip olamadılar’ sözlerine atıfta bulunarak başladığı konuşmasında, “Topçu, yeni eğitim sistemi ile birlikte Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinin müfredata konulduğunu görseydi, daha farklı konuşurdu. Çok mesafe aldık ama gidilecek daha çok yolumuz var” dedi.
 

Ramazan Çakırcı, gençlerin ‘üç yanlış, bir doğru’ denkleminden kurtarılarak, başarısızlığı onların kaderi haline getiren olumsuzluklardan eğitim sisteminin arındırılması gerektiğini kaydetti.



 

Norm kadroya ilişkin düzenleme güncellenmediği için öğretmen ve yöneticilerin mağdur edildiğini dile getiren Çakırcı, “Kariyer basamakları sınavı 2006 yılında yapıldı. CHP bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi iptal etti. Bunun üzerinden dört yıla yakın bir süre geçmesine rağmen maalesef gerekli yasal değişiklikler hâlâ yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri daha fazla mağdur etmeden bu düzenlemeyi biran önce yapmalıdır. Diğer yandan yüksek lisans yapan üyelerimizin bir kısmı uzman öğretmen olmak için idare mahkemelerinde dava açtılar ve kazandılar. Bunların bir kısmının davası Danıştay tarafından onandı. Fakat davası onanmayan önemli bir kısmının ise Danıştay Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği karardan dolayı Danıştay onanmamış kararları bozuyor. Bu durum da beraberinde büyük sorunlar getiriyor. Bakanlık, konuya mutlaka müdahale etmelidir” şeklinde konuştu.
 

Toplu sözleşme masasına taşıdıkları taleplerin tüm eğitim çalışanlarını ilgilendirdiğini söyleyen Çakırcı, “4 yıl boyunca solumuzdaki sendika toplu görüşme masasına oturdu. 5 yıl da sağımızdaki sendika toplu görüşme masasına oturdu. Masada sadece oturdular. Masada oturdukları dönemde hiçbir kazanım sağlayamayan bu sendikalara karnelerini göstermek lazım. Oysa biz iki toplu sözleşmede net 18 kazanım sağladık. Toplu sözleşme masası dışında, yani Kurum İdari Kurulu’nda veya bakanlıkla yaptığımız birebir görüşmeler sonucunda sağladığımız kazanımları saymıyorum” diye konuştu.
 

Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Yalçın Yayla’nın, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantının sonunda, katılımcıların sorularını cevapladı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen