Haber
2011-08-02 07:24:10
Katliamlari Lanetliyor, Suriye Halkinin Özgürlük Mücadelesini Destekliyoruz

Ramazan’dan bir gün önce Hama sehrinde yüzlerce sivil vatandasi katleden Suriye’yi, Ankara’daki büyükelçiligine siyah çelenk birakarak protesto ettik.

 

Burada konusan Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Metin Memis, “Baas rejiminin ve Esad’in kanli katliamlarini lanetliyor, Suriye halkinin vesayete son verme ve egemenligini kazanma mücadelesini destekledigimizi dünyaya haykiriyoruz” dedi.

 

Suriye’de, demokratik taleplerin basladigi günden bugüne kadar binlerce kisinin hayatini kaybettigini belirten Memis, Esad rejiminin isledigi cinayetleri esefle kinadiklarini ve lanetlediklerini söyledi.

 

“Bütün Suriye halkina ait olan egemenlik yetkisi bir ailenin kullaniminda olamaz” diyen Memis, Esad ailesinin tek basina kullandigi egemenlik hakkinin, gerçek sahibine, Suriye halkina devredilmesi gerektigini kaydetti.

 

Memur-Sen olarak, kimden gelirse gelsin, kime yapilirsa yapilsin, bugüne kadar hep zulme karsi olduklarini ifade eden Memis, “Zulüm ve siddet, ister bireyden ister bir gruptan isterse devletten gelsin hepsine nefretle baktik, hepsini tel’in ettik. Israil’in Filistin’de, Çin’in Dogu Türkistan’da, ABD’nin Irak ve Afganistan’da yaptigi katliamlari protesto ettik, eylemlerimizle uluslararasi toplumun vicdanina seslendik” seklinde konustu.

 

“Bu böyle gitmez, zulüm ilelebet devam etmez, etmemelidir” seklinde sözlerini sürdüren Metin Memis, Esad rejiminin son bulmasi ve zulümlerin durmasi için mutlaka bir yol bulunmasi gerektigini dile getirerek, “Suriye’deki kan ve gözyasinin durdurulmasi için Türkiye’nin bir yol haritasi olmalidir. Islam Isbirligi Teskilati kani durduracak bir çözüme tüm Müslümanlari ortak etmelidir. Arap Birligi, Esad’in zulmünü durduracak yöntemler bulmalidir” diye konustu.

 

Memis, Esad rejiminin sona ermesinin saglanarak demokratik seçimlere gidilmesi ve demokratik bir Suriye’nin var edilmesi için gerekli adimlarin atilmasi gerektigini ifade etti.

 

Suriye’ye, ABD ya da diger ülkelerden yapilacak dis müdahalelere karsi olduklarini vurgulayan Memis, bu sorunu Islam dünyasi ve Ortadogu ülkelerinin kendi içlerinde çözmesi gerektigini kaydetti. Memis, çok partili hayata geçilerek adil seçimlerle yönetimlerin belirlendigi bir Suriye’nin, hem bölge için hem dünya için istikrarin kaynagi olacagini söyledi.

 

Basin açiklamasinin ardindan, Metin Memis, Memur-Sen Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Sinasi Gülcüoglu, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Can Cankesen, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacibey Özkan ve Bem-Bir-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç ile birlikte siyah çelengi Suriye Büyükelçiligi’ne birakti.

 

Basin açiklamasina, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez yöneticileri, Ankara sube baskanlari, yönetim kurulu üyeleriyle Memur-Sen üyeleri katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen