Haber
2024-06-06 12:39:05
Kayseri’de yapılan kitap okuma yarışmasında
ödüller sahiplerini buldu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Kayseri 1 Nolu Şube ve Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlediği kitap okuma ve kompozisyon yazma yarışması ödül törenine katıldı. 

 

 

110 lisede 110 danışman öğretmen ve bin 100 öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Abdülaziz Aydın, yedi yıldır devam ettirdikleri “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ile yüz binlerce öğrenciyi kitapla buluşturduklarını söyledi. 

Adanmış öğretmenlerle birlikte ‘ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik’ için ellerini taşın altına koyduklarını kaydeden Aydın, “Milletimize, gençlerimize, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın gereğini yerine getiriyor, mücadele alanımızı geniş tutuyoruz” dedi. 

 

 

Aydın, Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin, adanmış öğretmenlerin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak, genelde insanlık tarihinin birikimini özelde medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında, öncü nesillerin yetişmesini sağlayacağını vurguladı. 

Öğrencileri geleceğe hazırlayan çalışmaları önemsediklerini belirten Aydın, “İlim, irfan ve hikmet sahibi gençler, güvenli ve aydınlık geleceğimizdir; devleti yaşatacak olanlardır. Ruhen ve bedenen sağlıklı, sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir” şeklinde konuştu. 

 

 

Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Emin Aslantürk, nesilleri ifsat eden küresel politikalara karşı, gençleri medeniyet değerlerimizle buluşturmanın, eğitimin her safhasında gençlere destek olmanın her zaman öncelikleri arasında olduğunu dile getirdi. 

Konuşmaların ardından, dört farklı kitap ve bin100 öğrenci ile gerçekleştirilen kitap okuma ve kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

 

Ödül törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, il millî eğitim müdür yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürleri, şube müdürleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, danışman öğretmenler, dereceye giren öğrenciler ve velileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen